06/07/2020
Κόσμος | Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 - 19:32

Πήγε στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου για επιθεώρηση ο Τραμπ...

Διέψευσε ότι φυγαδεύθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Αίσθηση προκλήθηκε από το δημοσίευμα των New York Times ότι ο Ντόναλντ Τραμπ φυγαδεύθηκε σε ασφαλές καταφύγιο του Λευκού Οίκου την περασμένη Παρασκευή (29/5) λόγω των ταραχών από τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία Φλόιντ, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη (3/6) στο ραδιόφωνο του δικτύου Fox o Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι πήγε στο καταφύγιο, αλλά είπε ότι απλά έκανε επιθεώρηση και ότι «πρόκειται για ψευδή πληροφορία» όσα γράφτηκαν περί φυγάδευσής του.

Ο Ντ. Τραμπ πρόσθεσε ότι έχει πάει «δύο ή τρεις φορές» τις τελευταίες ημέρες, όμως πάντα για να κάνει «επιθεώρηση και μια ομάδα ανθρώπων ήρθε μαζί μου».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν ζήτησε να απομακρυνθούν από την πλατεία Λαφαγιέτ της Ουάσινγκτον οι διαδηλωτές, ώστε να κάνει ο ίδιος δημόσια εμφάνιση σε μια ιστορική εκκλησία που είχε υποστεί ζημιές την προηγούμενη ημέρα, διαψεύδοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών, όπως αναφέρουν πολλοί από αυτούς αλλά και δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες.

«Όταν πήγα (σ.σ. στην εκκλησία) δεν είπα: Διώξτε τους. Δεν ήξερα ποιος ήταν εκεί», πρόσθεσε.

Μοιραστείτε το: