03/07/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 - 18:15

Αυξάνονται οι επιβάτες στα πλοία

Στο 60% για όσα δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για όσα έχουν

Με περισσότερους επιβάτες θα γίνονται τα ταξίδια των πλοίων από εδώ και στο εξής, καθώς κάτι τέτοιο επιτρέπουν τα θετικά επιδημιολογικά στοιχεία για τη χώρα μας σχετικά με τον κορωνοϊό.

Την Τετάρτη (3/6) το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενημέρωσε ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους, με όλα αυτά να προκύπτουν από την αναθεώρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

«Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων.

Μοιραστείτε το: