21/10/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 - 16:51

Σούπερ Λίγκα 2: Αποφάσισαν να παίξουν ξανά 29 Ιουνίου και βλέπουμε...

Θυελλώδης συνεδρίαση με διαφωνίες * Θα γίνουν συναντήσεις με Αυγενάκη, ΕΠΟ και ΕΡΤ * Αναδιάρθρωση με 18 ομάδες στην SL1, 16 στη SL2 και 14 στην FL η πρόταση

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Μετά από ένα θυελλώδες Δ.Σ. την Τετάρτη (3/6) οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 αποφάσισαν να ξεκινήσουν εκ νέου το πρωτάθλημα στις 29 Ιουνίου.

Το τι θα γίνει τελικά θα φανεί στην πορεία, αλλά σε πρώτη φάση κατά πλειοψηφία οι ΠΑΕ επέλεξαν να μπουν ξανά στο χορτάρι σε πρώτη φάση, προσδιορίζοντας το πότε θα πραγματοποιηθεί η προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Βέβαια επειδή ο... δρόμος είναι μακρύς μέχρι το τέλος του μήνα, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο αυτή τη στιγμή. 

Yπήρξαν ομάδες που δεν ήθελαν να παίξουν καθόλου, ενώ έγινε... μάχη μέρα με τη μέρα για να καταλήξουν στην ημερομηνία 29/6/2020. Βασικό ζήτημα ήταν από πότε θα μετρούσαν οι τέσσερις εβδομάδες, που απαιτεί ως ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση. 

Χανιά και Λεβαδειακός ήθελαν να ξεκινήσει πιο νωρίς το πρωτάθλημα, αλλά εντέλει στη συζήτηση είπαν να γίνει η επανέναρξη στις 22 Ιουνίου, από την άλλη ο Απόλλων Σμύρνης ήθελε τις 5 Ιουλίου και στο φινάλε η πλειοψηφία είπε 29 Ιουνίου, που ήταν κάπου στη μέση. Την ίδια στιγμή, ο Πλατανιάς ήταν ξεκάθαρος και έλεγε να διακοπεί το πρωτάθλημα, κάτι που μπήκε σε ψηφοφορία, αλλά δεν πέρασε... 

Γενικά στην ψηφοφορία έγινε το ακόλουθο: Η πρόταση διακοπής αν και πήρε 6 ψήφους (τους περισσότερους) έχασε, καθώς κάτι τέτοιο απαιτούσε πλειοψηφία των 3/4 και έτσι δεν εγκρίθηκε. Υπέρ της διακοπής τάχθηκαν οι: Πλατανιάς, Απόλλων Σμύρνης, Παναχαϊκή, Εργοτέλης, Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου. Έτσι η πρόταση για επανέναρξη στις 29 Ιουνίου πέρασε αν και με πέντε ψήφους (Απόλλων Λάρισας, Λεβαδειακός, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Χανιά και ΠΑΣ Γιάννινα), ενώ υπήρξαν και πέντε λευκά (οι τρεις εκπρόσωποι της FL, ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της διοργανώτριας Λεωνίδας Λεουτσάκος). Να σημειώσουμε ότι θεωρητικά η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου είναι να γίνει πλέον στις 4 Ιουλίου (για πλέι οφ και πλέι άουτ δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο).

Από εκεί και πέρα, συμφωνήθηκε στο μεσοδιάστημα μέχρι την επανεκκίνηση ειδική επιτροπή να έχει επαφές με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, την ΕΠΟ και την ΕΡΤ και μην αποκλείεται ότι εκεί θα κριθούν όλα, αφού υπάρχει πάντα στο τραπέζι η αναδιάρθρωση. 

Εξάλλου, να σημειωθεί ότι απορρίφθηκαν και οι δυο προτάσεις της Football League και το Δ.Σ. της διοργανώτριας αποφάσισε να προτείνει αναδιάρθρωση με 18 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα 1, 16 στη Σούπερ Λίγκα 2 και 14 στη Football League.

Τέλος, η μόνη ομάδα που απουσίασε από το Δ.Σ ήταν η Δόξα Δράμας, που είχε πρόβλημα με τον νόμιμο εκπρόσωπο της... 

H ανακοίνωση της διοργανώτριας αναφέρει τα εξής: «Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, απόντος μόνο του εκπροσώπου της ΠΑΕ Δόξα Δράμας.

1) Τα μέλη ενημερώθηκαν για τη συνάντηση με τον ΠΣΑΠ, στον οποίο θα αποστείλουν πρόταση να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας

2) Έγινε ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2.

3) Αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (29/6 η 21η και 4/7 η 22η αγωνιστική). Ακολούθως ορίστηκε επιτροπή που θα πλαισιώσει το τριμελές προεδρείο της Ένωσης υπό τους κ.κ. Αϊβάζογλου, Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη και Χριστοβασίλη και θα συναντηθούν με την ΕΠΟ, την ΕΡΤ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την πραγματοποίηση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

4) Αποφασίστηκε η τροποποίηση προκήρυξης και η οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της Football League, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

5) Αποφασίστηκε να προταθεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει 18 ομάδες στην SL1, 16 στην SL2 και 14 στην FL, χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες.

6) Ψηφίστηκε ομόφωνα συνεργασία της Super League 2, με το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την EFL Championship και την ΙΑΣΙΣ ΜΚΟ για το πρόγραμμα “New Youth Football”».

Μοιραστείτε το: