03/12/2020
ΓΓΑ | Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 - 13:58

SL1: Τα λένε ξανά με Αυγενάκη για την παρουσία κόσμου μετά την 1η αγωνιστική

Λυσάνδρου και Πουρσανίδης ανέλυσαν στον υφυπουργό Αθλητισμού γιατί τα γήπεδα δε θα πρέπει να είναι άδεια από φιλάθλους

Μπορεί να μη βγήκε κάτι οριστικό από την συνάντηση του Μηνά Λυσάνδρου και του Ηλία Πουρσανίδη με τον Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με την πρόταση του ΟΦΗ για ελάχιστη παρουσία κόσμου στα γήπεδα, ωστόσο το γεγονός ότι θα συζητηθεί ξανά το θέμα αφήνει μια αισιοδοξία.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1 και ο αντιπρόεδρος των Κρητικών επισκέφτηκαν την Τετάρτη (3/6) τον υφυπουργό Αθλητισμού στο γραφείο του για να συζητήσουν το ενδεχόμενο αυτό, με τις διαβουλεύσεις να καταλήγουν στο ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αξιολογηθούν οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής σε πλέι οφ και πλέι άουτ (6-7-8 Ιουνίου).

Αφού ολοκληρωθούν οι αγώνες αυτοί, στην νέα συνάντηση θα τεθεί το θέμα στην Ειδική Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία θα πάρει την απόφαση για το εν λόγω αίτημα.

Εάν κρίνουμε πάντως από το ότι αρχικά υπήρχε απόλυτη άρνηση, το γεγονός ότι θα λάβει χώρα και δεύτερο ραντεβού, αφήνει μία προοπτική. 

Στην ενημέρωση της ΓΓΑ αναφέρονται τα εξής: «Η αρμονική συνεργασία όλων αυτών των εβδομάδων μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, των Υγειονομικών Επιστημονικών Επιτροπών (του Υπουργείου Υγείας και της ΓΓΑ) και της Super League 1, οδηγεί στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος το προσεχές σαββατοκύριακο.

Η πορεία βήμα βήμα προς την κανονικότητα (ατομικές προπονήσεις, ομαδικές προπονήσεις, διεξαγωγή αγώνων) με ασφάλεια και πιστή τήρηση των όσων συστήνουν οι ειδικοί μέσω των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, διαπιστώθηκε στη συνάντηση που αιτήθηκαν ο πρόεδρος της Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι ποδοσφαιρικοί εκπρόσωποι ανέλυσαν με λεπτομέρειες την πρόταση της Λίγκας για εξέταση του ενδεχομένου παρουσίας ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα, στην εξέλιξη της διεξαγωγής των play off και play out του πρωταθλήματος. Θα ακολουθήσει και νέα τριμερής συνάντηση (Υφυπουργός, SL 1 και Υγειονομικές Επιτροπές) την προσεχή εβδομάδα, με την αξιολόγηση των συνθηκών και των μέτρων ασφαλείας της επανέναρξης του πρωταθλήματος το σαββατοκύριακο, όπου θα συζητηθεί διεξοδικά και η πρόταση της Λίγκας για παρουσία ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα.

Είναι σαφές ότι βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου είναι η παρουσία κοινού στις κερκίδες, αλλά σε κάθε περίπτωση προέχει η δημόσια υγεία και η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών διαφύλαξής της».

Μοιραστείτε το: