09/07/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 - 12:53

Αφορά και τα ταξί η μείωση του ΦΠΑ

Διευκρίνιση από το υπουργείο Οικονομικών για την πτώση από 24% σε 13% όσον αφορά τις μεταφορές

Η 1η Ιουνίου αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, την ημέρα που σήμανε τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων των ΜΜΜ λόγω της πτώσης του ΦΠΑ από 24% σε 13% και την Τετάρτη (3/6), το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό αφορά και τα κόμιστρα των ταξί.

Συγκεκριμένα, η σχετικά ανακοίνωση ανέφερε πως «η μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές προσώπων, από το 24% στο 13%, αποτελεί ένα μέτρο με κοινωνικό πρόσημο που οδηγεί στη μείωση της τιμής των εισιτηρίων των αεροπορικών, ακτοπλοϊκών και χερσαίων συγκοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των αστικών και υπεραστικών μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως μετρό και λεωφορείων. Στη μείωση αυτή, η οποία υλοποιείται ήδη από προχθές, Δευτέρα, εντάσσονται και τα κόμιστρα των ταξί».

Επιπλέον, τονίζεται πως «η μείωση του ΦΠΑ θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα, αλλά και όλους όσους δραστηριοποιούνται και εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα. Το υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση διατηρούν, σταθερά, στον πυρήνα της πολιτικής τους τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, η οποία αποτελεί σημαντικό όπλο στην προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για την ανάταξη της οικονομίας».

Μοιραστείτε το: