09/07/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 - 11:33

Γεραπετρίτης: «Κατευθύνσεις και όχι δεσμεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης»

Ο υπουργός Επικρατείας προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με το πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ

Την εκτίμησή της κυβέρνησης ότι το πακετό των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα περιλαμβάνει νέες δεσμεύσεις αλλά νέες κατευθύνσεις εξέφρασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, που πρόσθεσε σχετικά πως «θα έχουμε έτοιμο το πλάνο μας τον Οκτώβριο».

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε την Τετάρτη (3/6) στον Ant1, όπου τόνισε επίσης πως «το να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα κρίνεται δύσκολο και πολυπαραγοντικό». Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ειπώθηκε ότι «η χώρα μας βγήκε πολλαπλά κερδισμένη, όχι μόνο γιατί μπήκε σε όλα τα προγράμματα, αλλά ιδίως επειδή πήρε γενναίο μερίδιο και δυσανάλογο από τα 750 δισεκατομμύρια ευρώ. τα χρήματα θα δοθούν για την ανάκαμψη της οικονομίας, δηλαδή για τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων για την επανάκαμψη της οικονομίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει κατευθύνσεις για το πού θα δοθούν τα χρήματα. Δεν είναι για εξυπηρέτηση ταμειακών αναγκών, αλλά θα πρέπει να πιάσουν τόπο. Θα πρέπει τα χρήματα να επενδυθούν όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο της χώρας».

Ο Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, αναφέροντας πως «για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση του οδηγού σε τομείς όπως η διπλωματία και η δημόσια υγεία. Δε θα χαραμίσουμε τη διπλωματία, έχουμε διεθνείς δεσμούς. Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα είναι ο ισχυρός παίκτης. Υυπάρχει σχέδιο που περιέχει κλιμάκωση.

Είμαστε πλήρως έτοιμοι και διπλωματικά και επιχειρησιακά να αντιδράσουμε. Είμαστε πολύ έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση. Έχουμε διεθνείς συμμαχίες που μπορούν να πάρουν θέση κάθε στιγμή. Η Τουρκία θα σκεφτεί πολύ περισσότερο πριν πράξει ο,τιδήποτε στην ευαίσθητη λεκάνη της Μεσογείου».

Μοιραστείτε το: