09/07/2020
Ελλάδα | Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 - 18:19

Έγιναν γνωστά 19 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Τα 12 εξ αυτών αφορούν ταξιδιώτες που ήρθαν με πτήση από το Κατάρ * Παραμένουν 179 οι νεκροί * Αναστολή πτήσεων από και προς την εν λόγω χώρα έως τις 15 Ιουνίου

Την ύπαρξη 19 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας επιβεβαίωσε την Τρίτη (2/6) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, με τα 12 εξ αυτών, πάντως, να αφορούν σε ταξιδιώτες που αφίχθησαν με πτήση από το Κατάρ.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.937 (ημερήσια μεταβολή +0.7%, 55.3% αφορά άνδρες), με τον ΕΟΔΥ να ενημερώνει πως δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος το τελευταίο εικοσιτετράωρο, επομένως οι νεκροί στην Ελλάδα παραμένουν 179 (διάμεση ηλικία τα 76 έτη).

Τέλος, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 11 ασθενείς (72.7% άνδρες). 

Για το θέμα πήρε θέση και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνοντας ότι οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου, ενώ οι 91 επιβάτες της πτήσης από την Ντόχα μπαίνουν σε καραντίνα.

Αναλυτικά: «Στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Εννέα (9) από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα (1) άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

Επίσης, ανακοινώνουμε ότι μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020».

Μοιραστείτε το: