22/09/2020
Ελλάδα | Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 - 12:48

Καραμανλής: «Στο 1,20 το εισιτήριο, σταδιακή ανάκαμψη στις πτήσεις»

Ο υπουργός Μεταφορών τοποθετήθηκε για τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια αλλά και την κίνηση στα αεροδρόμια

Η 1η Ιουνίου σηματοδότησε, μεταξύ άλλων, τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των ΜΜΜ και σύμφωνα με τον Κώστα Καραμανλή, «τα έσοδα που θα παρουσιάσει ο ΟΑΣΑ θα κρίνουν το μέχρι πότε θα κρατήσουν οι μειωμένες τιμές. Μέχρι στιγμής, η ισχύς είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου».

Ο υπουργός Μεταφορών μίλησε αναφορικά με το θέμα στον ΣΚΑΪ την Τρίτη (2/6), ενώ πρόσθεσε πως «η μείωση πήγαινε την τιμή στο 1,27 αλλά αποφασίσαμε να την στρογγυλοποιήσουμε προς τα κάτω».

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, ο Καραμανλής τόνισε πως «υπάρχει σταδιακή ανάκαμψη, σημειώθηκε αύξηση. Από την 1η του μηνός έγιναν 203, από τις οποίες το 75% ήταν πτήσεις εσωτερικού. Περιορισμούς θα έχουν έως 15/6 οι Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία. Όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα υπόκεινται στο τεστ, ενώ μετά τις 15/6 θα γίνονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι με διαδικασία ιχνηλάτησης».

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε τις προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας, λέγοντας πως «ο Ερντογάν είναι επικίνδυνος, η Ελλάδα θα απαντήσει αναλόγως. Η δημοσίευση από την τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης σχετικά με τα 24 οικόπεδα που οριοθέτησε η Άγκυρα, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, είναι άλλη μία προκλητική κίνηση, που επιβεβαιώνει το ψευτομνημόνιο με τη Λιβύη».

Μοιραστείτε το: