06/07/2020
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ | Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 - 14:22

«Συμφωνία και όχι συναλλαγή με την ΠΑΕ Παναχαϊκή»

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Παναγιώτης Σεμιτέκολος, μίλησε για την συνεργασία με το ποδοσφαιρικό τμήμα

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Παναχαϊκής και της Ερασιτεχνικής του συλλόγου βρίσκονται σε συζητήσεις αναφορικά με τη χρήση των προπονητικών εγκασταστάσεων της Αγυιάς και, σύμφωνα με τον πρόεδρο της δεύτερης, Παναγιώτη Σεμιτέκολο, οι συνομιλίες αφορούν την «εύρεση συμφωνίας και όχι συναλλαγής».

Μιλώντας στην πατρινή εφημερίδα «Match» τη Δευτέρα (1/6), ο πρόεδρος της Γ.Ε. είπε πως «οι λέξεις συμφωνία, τήρηση, ενοίκια, ανακαίνιση, ψαλίδισμα και διάφορες άλλες είναι οικονομικοί όροι και εδώ υπάρχει ευθύς εξ΄ αρχής μια μεγάλη παρεξήγηση αφού ο ερασιτέχνης είναι όντως… ερασιτέχνης σε όλα.

Η δομή και φιλοσοφία της ΠΑΕ είναι εντελώς διαφορετική, κάτι που ισχύει και για τους σκοπούς της λειτουργίας της. Ο ερασιτέχνης επιτελεί λειτούργημα στο χώρο του αθλητισμού και μέσα από τις σχολές που καλλιεργεί δημιουργεί πολίτες του μέλλοντος με διαφορετική φιλοσοφία και πνεύμα σκέψης.

Ο ερασιτέχνης δουλεύει ανιδιοτελώς και είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως απλά και μόνο μια συναλλαγή από κανέναν.

Ο ερασιτέχνης δίνει ένα όνομα, την ιστορία, τη δυνατότητα η επαγγελματική ομάδα να παίζει στη φυσική της έδρα όπου αποκτά ξεχωριστή δυναμική ακόμη και ψυχολογικά και αυτό δεν μπαίνει σε παζάρια.

Η Παναχαϊκή έχει την τύχη να διαθέτει ένα γήπεδο το οποίο παραχωρεί στο ποδοσφαιρικό της κομμάτι που είναι η επαγγελματική ομάδα και μέσα από αυτό, κοιτάζει η ίδια να καλύψει ένα τμήμα των εξόδων της που δεν είναι και μικρό.

Επομένως, απαιτείται να υπάρχει συνεργασία μεταξύ αυτών των δυο κομματιών (ΠΑΕ και Παναχαϊκής Γ.Ε.), να πορεύονται μαζί. Τότε και μόνο τότε θα είναι σε θέση να επιβιώσουν και να μεγαλουργήσουν.

Εάν αυτό το καταλάβει και ο επαγγελματίας παράγοντας θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα, όπως φαίνεται άλλωστε σε όλες τις μεγάλες ΠΑΕ που υπάρχει αρμονική συνεργασία προς όφελος και των δυο πλευρών.

Πώς άλλωστε μπορεί κάποιος να μιλάει για συναλλαγή, όταν έχουμε να κάνουμε Παναχαϊκή με… Παναχαϊκή;

Άρα στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε τελική συμφωνία και όχι βέβαια στην οποιαδήποτε συναλλαγή. Είναι ξεκάθαρο αυτό τουλάχιστον από την πλευρά μας».

Μοιραστείτε το: