28/09/2020
Κόσμος | Κυριακή 31 Μαΐου 2020 - 12:30

Συνεχίζονται οι οργισμένες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ

Οι αντιδράσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχουν φέρει επεισόδια και απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένες πόλεις

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να φλέγονται... Έξι ημέρες μετά τη δολοφονία το Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν, οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με το σύνθημα «Δε μπορώ να ανασάνω» ( τα τελευταία λόγια του Φλόιντ) εντείνονται, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε πολλές πόλεις της χώρας να βγαίνουν στους δρόμους.

Η κατάσταση που επικρατεί έχει φέρει μέχρι και απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ρένο της Νεβάδα αλλά και τη Μινεάπολη, όπου έλαβε χώρα το τραγικό γεγονός, με τις πλήρεις δυνάμεις της Εθνοφρουράς στη Μινεσότα να βρίσκονται σε κινητοποίηση για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο κυβερνήτης της συγκεκριμένης πολιτείας, Τιμ Γουόλτς, ανέφερε πως «δεχόμαστε επίθεση και πρέπει να επιβληθεί η τάξη. Θα χρησιμοπιήσουμε όλη τη δύναμη της καλοσύνης και της δικαιοσύνης για να διασφαλίσουμε ότι όλο αυτό θα τελειώσει».

Όλα αυτά την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε για τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Λευκό Οίκο το Σάββατο (30/5) πως «εάν παραβίαζαν τον φράχτη, θα τους υποδεχόμαστε με τα πιο άγρια σκυλιά και τα πιο απειλητικά όπλα που θα έβλεπαν ποτέ»...

Μοιραστείτε το: