06/07/2020
Κόσμος | Σάββατο 30 Μαΐου 2020 - 20:56

Αντί να ηρεμεί την κατάσταση, οξύνει τα πνεύματα ο Τραμπ...

Καλεί σε αντιδιαδήλωση στον Λευκό Οίκο τους υποστηρικτές του * Εριστικός ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τους διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν για τη δολοφονία Φλόιντ

Oι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του άοπλου 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό συνεχίζονται στις ΗΠΑ, με τον Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, να επιλέγει να οξύνει τα πνεύματα.

Το Σάββατο (30/5) και με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Οίκο μία ημέρα νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο twitter ότι «τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα που έχουν δει ποτέ» θα είχαν υποδεχθεί τους διαδηλωτές, εάν είχαν παραβιάσει τον φράκτη.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τους διαδηλωτές ως «επαγγελματίες, μέλη της ριζοσπαστικής αριστεράς που δεν είχαν καμία σχέση με τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά ήταν εκεί απλά για να προκαλέσουν προβλήματα».

Επίσης, έδωσε ουσιαστικά το σύνθημα, ώστε να κάνουν αντιδιαδήλωση οι υποστηρικτές του το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας: «Απόψε υποθέτω ότι είναι νύκτα MAGA στον Λευκό Οίκο;;» (MAGA από το σύνθημά του «Make America Great Again»).

Τέλος, ο Ντ. Τραμπ, πάντα μέσω twitter, επαίνεσε τα μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, που είναι επιφορτισμένη με τη φύλαξη του Λευκού Οίκου, γράφοντας: «Και πολύ πρώτοι. Ήμουν μέσα, παρακολουθούσα κάθε κίνηση και δεν θα μπορούσα να έχω αισθανθεί πιο ασφαλής».

Μοιραστείτε το: