21/10/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 - 18:27

Απροσδιόριστη παράταση περιόδου, πέντε αλλαγές, 20άδες και cooling breaks στα πλέι οφ - πλέι άουτ

Εγκρίθηκαν οι ειδικές συνθήκες ελέω κορωνοϊού από την Εκτελεστική Επιτροπή * Ο Γραμμένος έβαλε τον Χατζησαρόγλου και στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων! * Οι ανακοινώσεις όλων των αποφάσεων

Όλα πέρασαν και όλα προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες ελέω κορωνοϊού από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ το απόγευμα της Παρασκευής (29/5). Έτσι τα πλέι οφ και τα πλέι άου της Σούπερ Λίγκας 1 που ξεκινούν το επόμενο σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου θα έχουν δυνατότητα πέντε αλλαγών, 20άδες στον πάγκο και cooling breaks κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, ενώ παρατείνεται και η αγωνιστική περίοδο 2019-20, αλλά χωρίς συγκεκριμένο προσδιορισμό καταληκτικής ημερομηνίας (σε δεύτερο χρόνο θα κάνει σχετική εισήγηση η μεγάλη κατηγορία).

Κατά τα λοιπά… ο Γραμμένος έδωσε ακόμα μια θέση του Χατζησαρόγλου, που μετά την Επιτροπή του Γυναικείο τον αναβάθμισε και τον έβαλε και στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων.

Τέλος ορίστηκε και το ξενοδοχείο, που θα διεξαχθεί η καταστατική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας στις 16 Ιουνίου…

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση (στην οποία επιβεβαιώνεται και το ρεπορτάζ για την ανακήρυξη – άνοδο οκτώ ομάδων από τους ισάριθμους ομίλους της Γ’ Εθνικής), αναφέρει τα ακόλουθα:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ:

· Ενέκρινε την πρόσκληση και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00πμ σε αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace στη Βουλιαγμένη. Βάσει της απόφασης της Ε.Ε., στη Γ.Σ. προτείνεται η τροποποίηση των άρθρων 82 του Καταστατικού και 9 του Παραρτήματος Γ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο.

· Απεδέχθη τις προτάσεις της Super League 1 ενόψει τη επανέναρξης των αγώνων του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2020-21, λόγω των νέων δεδομένων που προέκυψαν από την πανδημία του Covid-19, ήτοι:

* Την αντικατάσταση μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, σύμφωνα με τη σχετική ειδική εγκύκλιο της IFAB.

* Την αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών, που κάθονται στον πάγκο της ομάδας, από επτά (7) σε εννιά (9), άρα το δικαίωμα δήλωσης να επεκτείνεται σε επίπεδο εικοσάδας (20) αντί δεκαοκτάδας (18).

* Την πραγματοποίηση διαλειμμάτων ανάκτησης δυνάμεων (cooling breaks) σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους Κανόνες παιχνιδιού.

* Την παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

* Την παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ' επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20.

* Την κατ' εξαίρεση απαλλαγή κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

* Την εφαρμογή των υφισταμένων Κανονισμών παιδειάς, ενόψει της ολοκλήρωσης της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Οι παραπάνω αποφάσεις θα εφαρμοστούν και στα πρωταθλήματα της Super League 2 και Football League σε περίπτωση επανέναρξής τους.

* Επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την άνοδο των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και τον υποβιβασμό όσων σωματείων είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας. Ειδικά για τον όμιλο της Κρήτης, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων (4) Ε.Π.Σ., ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 16 ομάδες.

* Αποφάσισε την προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου συντήρησης του χλοοτάπητα των γηπέδων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στον Άγιο Κοσμά.

* Όρισε νέο μέλος στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων τον κ. Γιώργο Χατζησαρόγλου, στη θέση του παραιτηθέντος κ. Κ.Βρακά».

Μοιραστείτε το: