14/07/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 - 17:00

Πληρώνει πρωτόδικα 30.000 ευρώ ο ΠΑΟΚ, έπεσε το πρόστιμο στον Παναθηναϊκό

Το… μπουγιουρντί για τους Θεσσαλονικείς ήρθε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό * Οριστικά 7.500 ευρώ για τους «πράσινους» από την Εφέσεων

Δεν είναι και… λίγα, 30.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ για τα «παρατράγουδα» στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αφού αυτό είναι το πρωτόδικο πρόστιμο, που του επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός κατάφερε στην Επιτροπή Εφέσεων να ρίξει στα 7.500 ευρώ τα χρήματα από το πρόστιμο για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ επίσης στο Κύπελλο από τα αρχικά 25.000 ευρώ.

Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (29/5) είναι οι εξής:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή 30.000 € (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός).

Επέβαλε στον Αιολικό χρηματική ποινή 500 € (αγώνας Γ’ Εθνικής Αιολικός-Κιθαιρών).

Επέβαλε στον Πανθηραϊκό χρηματική ποινή 250 € (αγώνας Γ’ Εθνικής Πανθηραϊκός-Καλλιθέα)».

Αντίστοιχα, η αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων είναι η ακόλουθη:

«Εξαφάνισε την εκκαλουμένη με αριθμ. 100/2020 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ κατά το κεφάλαιο που αφορά το ύψος της χρηματικής ποινής που επιβλήθηκε σε βάρος της εκκαλούσας και ως προς τον καθορισμό συνολικής χρηματικής ποινής. Επέβαλε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: α) χρηματική ποινή 5.000 € για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 1 περ. α, β και γ του ΠΚ της ΕΠΟ, ήτοι για τη χρήση λέιζερ σε βάρος αντίπαλων ποδοσφαιριστών, ανάρτηση πανό με υβριστικό περιεχόμενο και εκφώνηση υβριστικών συνθημάτων και β) χρηματική ποινή 5.000 € για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 2α και β του Π.Κ, δηλαδή για άναμμα πυρσών, βεγγαλικών και κροτίδων, πράξη την οποία τέλεσε κατ’ εξακολούθηση και καθ’ υποτροπήν. Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή για όλες τις πράξεις το ποσό 7.500 € (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ)».

Μοιραστείτε το: