09/07/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 - 12:04

Επισκέφτηκε την Κομοτηνή η Σακελλαροπούλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στην πόλη στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας της στον νομό Θράκης

Για «πόλη με ξεχωριστή κουλτούρα» έκανε λόγο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Παρασκευή (29/5), βρισκόμενη στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Θράκη αυτές τις μέρες. «Αποτελεί έναν τόπο συνάντησης πολιτισμών και θρησκειών, όπου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, αποτελούν τον δικό της μοναδικό πλούτο», πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως ήθελε να παρευρεθεί στην επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης στα μέσα Μαΐου αλλά δεν τα κατάφερε λόγω κορωνοϊού και είπε ότι «στις δύσκολες εποχές που περνάμε οι εθνικές επέτειοι μας εμψυχώνουν και μας διδάσκουν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο: ότι δηλαδή τίποτα δεν χαρίζεται σε κανέναν άνθρωπο και σε κανέναν λαό, αν δεν αγωνιστεί για τα δικά του ιδανικά, για τη δική του εθνική και κοινωνική αυτοπεποίθηση.

Στη διάρκεια των 100 αυτών χρόνων, η Θράκη ήρθε αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις. Από την ομαλή εγκατάσταση των προσφύγων από την Ανατολική Θράκη και τη Μικρά Ασία, μετά την υπογραφή της Σύμβασης για την Ανταλλαγή των Πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1923, την προσαρμογή στις δύσκολες συνθήκες ζωής, αλλά και τον ιδιαίτερο ρόλο που σας επιφυλάσσουν οι γεωγραφικές συνθήκες της περιοχής ως προστάτες των συνόρων μας».

Η Σακελλαροπούλου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότισσα της Κομοτηνής, σε τελετή που έλαβε χώρα στην Τσανάκλειο Σχολή, όπου παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ν.Δ), Δημήτρης Χαρίτου (ΣΥΡΙΖΑ) και Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝΑΛ), ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Ξάνθης. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων, ο τοποτηρητής της Μουφτείας, Τζιχάτ Χαλίτ, ο διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγος, Αγγελος Ιλαρίδης, και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Μακεδονίας-Θράκης, Πασχάλης Συριτούδης.

Μοιραστείτε το: