09/07/2020
Μπάσκετ | Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 - 18:04

Απείλησε με αποχώρηση ο ΠΑΟ από την Basket League, αν δοθεί wild card στον Ολυμπιακό

Ψηφίστηκαν στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ τα κριτήρια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα

Νέο ραντεβού είχαν οι ομάδες της Βasket League την Πέμπτη (28/5) και το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ψήφισε τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούνται για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

Ψηφίστηκε δηλαδή ότι οι ομάδες θα πρέπει να δηλώνουν μίνιμουμ ισολογισμό 800.000 ευρώ, ενώ η εγγυητική θα πρέπει να είναι συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, χρήματα που πρέπει να κατατεθούν έως τις 30 Ιουνίου και με τη δυνατότητα να καταβληθούν σε δύο δόσεις (πρώτα 60.000 ευρώ και μετά 140.000 ευρώ).

Είναι ένα ζήτημα, βέβαια, πόσες και ποιες ΚΑΕ θα καταφέρουν να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του Ιωνικού Βαγγέλης Τσάπας επανέλαβε την πρόταση των Νικαιωτών για επιστροφή του Ολυμπιακού στην Basket League μέσω wild card, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι κάθετα αντίθετος και ο Μάνος Παπαδόπουλος είπε ότι θα αποχωρήσουν οι «πράσινοι» αν συμβει κάτι τέτοιο.

Αντίθετα, στο «τριφύλλι» δεν έχουν πρόβλημα να επανέλθουν οι Πειραιώτες εφοσον αποκτήσουν το ΑΦΜ άλλης ομάδας, ωστόσο αυτό δεν ενδιαφέρει σε καμία περίπτωση τους «ερυθρόλευκους», από τους οποίους, πάντως, προκύπτει ότι ούτως ή άλλως δεν ενδιαφέρονται να γυρίσουν στη μεγάλη κατηγορία, εφόσον δεν αλλάζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ΕΟΚ.

Μοιραστείτε το: