21/10/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 - 11:31

Υγειονομική Επιτροπή Σούπερ Λίγκας 2: «Δεν υπάρχει υγεία δεύτερης κατηγορίας»

Τις απαιτούμενες εγγυήσεις για να κυλήσουν όλα ομαλά ζήτησαν οι γιατροί της SL2, μαζί με τακτικό έλεγχο τεστ κορωνοϊού κάθε 5 ή 7 ημέρες και πλήρη εφαρμογή ίδιου πρωτοκόλλου με την Σούπερ Λίγκα 1

Τους προβληματισμούς τους και τις ιδιαιτερότητες της Σούπερ Λίγκας 2 ανέλυσαν οι γιατροί των ομάδων στην πρόσφατη πρώτη τους τηλεδιάσκεψη. Και το a-sports.gr έκανε ρεπορτάζ και σας το παρουσιάζει…

Οι 11 από τις 12 ΠΑΕ -έλειπε όπως είναι γνωστό μόνο ο Πλατανιάς- συμφώνησαν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει διαφορετική προσέγγιση στα θέματα της ασφάλειας και υπογράμμισαν την ανάγκη να εφαρμοστεί πλήρως το ίδιο πρωτόκολλο, που ισχύει και για την Σούπερ Λίγκα 1.

«Δεν υπάρχει υγεία δεύτερης κατηγορίας… Απέναντι στην υγεία όλοι είναι ίδιοι. Οι ποδοσφαιριστές στη Σούπερ Λίγκα 2 δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού…», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τους γιατρούς των ομάδων της SL2.

Οι γιατροί από εκεί και πέρα, ζήτησαν να υπάρχουν οι απαιτούμενες εγγυήσεις για να κυλήσουν όλα ομαλά, καθώς ειπώθηκε ότι προβλέπονται ποινικές κυρώσεις, όποτε τα πράγματα δεν είναι απλά.

Υπήρξε και διαπιστώθηκε επίσης ένας γενικότερος προβληματισμός για το κόστος της όλης διαδικασίας, αφού επισημάνθηκε ότι τα τεστ κορωνοϊού, που επιβαρύνουν τις ΠΑΕ θα πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε 5 ή 7 ημέρες.

Τέλος, εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για όλο το εγχείρημα από τρεις τουλάχιστον ομάδες (μάλιστα μέσα σε αυτές δεν ήταν ο ανατρεπτικός το τελευταίο διάστημα Απόλλωνας Σμύρνης) για το κατά πόσον να τηρηθούν όλες οι δικλίδες ασφαλείας!

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αναμένεται να υπάρξει και νέα επαφή των ομάδων υπό τον επικεφαλής τον γιατρό της Ένωσης, Αντώνη Λεμονή, αν και στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (26/5) δεν προσδιορίστηκε κάτι συγκεκριμένο.

Μοιραστείτε το: