09/07/2020
ΓΓΑ | Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 - 14:27

Αυγενάκης: «Κεκλεισμένων των θυρών σε αυτή τη φάση η Σούπερ Λίγκα 1»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε ότι οι ειδικοί δεν έχουν δώσει το πράσινο φως για την παρουσία -έστω- περιορισμένου αριθμού κόσμου στα γήπεδα

Στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» έκανε μια σύντομη παρέμβαση ο Λευτέρης Αυγενάκης το μεσημέρι της Τετάρτης (27/5) για να δώσει την είδηση ότι τελικά η επανεκκίνηση της Σούπερ Λίγκα 1 δεν θα έχει οριστικά καθόλου κόσμο στις εξέδρες των γηπέδων.

«Σε αυτή τη φάση οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Αν και έχει κατατεθεί μια πρόταση με 20% κόσμου από τον ΟΦΗ, ακόμα οι ειδικοί δεν έχουν δώσει το… πράσινο φως», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ερωτηθείς για το πόσο καιρό θα μπορέσουν οι ΠΑΕ να μείνουν σε αυτή την κατάσταση είπε: «Δεν έχουμε σκοπό να σταματήσουμε την επικοινωνία με τις διοργανώτριες για την ασφαλή επανεκκίνηση του αθλητισμού. Μέχρι νεοτέρας πάμε με κεκλεισμένων των θυρών, πάμε καλά, άλλα όλοι φοβόνται ένα came back…», για να προσθέσει ότι στα υγειονομικά πρωτόκολλα η επικαιροποίηση είναι διαρκείς και διαφορετική ανά άθλημα.

Τέλος, για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ο Αυγενάκης τόνισε: «Ο αθλητισμός μπαίνει επιτέλους στη ψηφιακή εποχή, νοικοκυρεύομαι τον αθλητισμό και βάζουμε όλους στο μητρώο, για να είναι ανοιχτό σε όλους και να υπάρχει διαφάνεια. Μέχρι σήμερα υπάρχει ένα χαοτικό πράγμα, όλα είναι στο περίπου, δεν ξέρουμε ποια σωματεία είναι νόμιμα και ποια όχι… Τους ζητούμε μέχρι τις 5 Ιουνίου να κάνουν την προεγγραφή. Για να έχουμε μια πρώτη εικόνα, για να μπορέσουμε σε δεύτερο χρόνο να τους στηρίζουμε με αφορμή τον κορωνοϊό. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να υπάρξει μια ταυτοποίηση. Και μετά να μπει μια τάξη με το μητρώο προπονητών και μετά αθλητών».

Μοιραστείτε το: