07/07/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 - 21:58

Απέκλεισε πρόωρες εκλογές ο Μητσοτάκης

Δεν βλέπει ουύτε ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός

Δεν έχει πρόθεση να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας (25/5) στο Star. 

«Γιατί και για ποιο λόγο; Επειδή προηγούμαστε; Η κοινωνία μάς περιβάλει με εμπιστοσύνη, γιατί πιστεύει ότι δεν είμαι τακτικιστής. Πήρα εντολή τετραετίας, είναι μια συζήτηση τελείως ανεύθυνη», είπε σχετικά ο πρωθυπουργός.

Έβαλε τέλος και στα σενάρια για ανασχηματισμό, λέγοντας ότι «ούτε για ανασχηματισμό βλέπω. Δεν είναι επί του παρόντος. Η κυβέρνηση έχει βρει το βηματισμό της και δουλεύει καλά».

Αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού επανέλαβε ότι τα δύσκολα έχουν περάσει, ωστόσο ο κίνδυνος παραμένει, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα περιστατικά, αλλά θέλω να τονίσω ότι ο κίνδυνος ακόμα δεν έχει περάσει οριστικά.

Τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας και θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες που άκουσαν τις συμβουλές των ειδικών. Άλλαξαν τις συμπεριφορές τους, άλλαξαν τις ζωές τους. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αυτή την εθνική επιτυχία, εάν δεν είχαμε δουλέψει όλες και όλοι μαζί και αυτό είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για τη χώρα».

Για την ύφεση στην οικονομία αρκέστηκε να πει ότι εκτιμά πως θα κυμανθεί μεταξύ 5% με 10%, ενώ για τον τουρισμό σχολίασε ότι δεν πιστεύει πως θα πάμε στην απόλυτη καταστροφή, καθώς «δώσαμε στους ξενοδόχους εργαλεία για να είναι πιο ευέλικτοι και να μην υπονομεύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Αναφορικά με το τι συνέβη με τον φράχτη του Έβρου, είπε: «Εκτιμώ ότι δεν συνέβη τίποτα που να δικαιολογεί τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν στα social media και εκμεταλλεύτηκε η αντιπολίτευση, υιοθετώντας ακροδεξιές ρητορικές.

Η κοίτη του Έβρου μετακινείται, υπάρχουν εδάφη ανατολικά του Έβρου που ανήκουν στην Ελλάδα και δυτικά του Έβρου που ανήκουν στην Τουρκία. Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα και πάντα διευθετούνταν με τεχνικά μέσα».

Σε ερώτηση αν μπήκαν Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικά εδάφη, απάντησε «όχι, όχι», ενώ απέδωσε τα όσα ακούστηκαν σε εκνευρισμό της Τουρκίας από το χτίσιμο του φράχτη και διεμήνυσε ότι ο φράχτης θα γίνει.

Τέλος, για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι πήρε την απόφαση μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, προσθέτοντας ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, εξηγώντας ότι έξι μήνες (αν δεν άνοιγαν) είναι μεγάλο το διάστημα απουσίας από τις σχολικές αίθουσες.

«Αν πήγαινα με τις δημοσκοπήσεις δεν θα έπρεπε να ανοίξω τα δημοτικά. Θεωρώ όμως ότι θα ήταν λάθος αν το έκανα. Πρακτικά δεν έχουμε κρούσματα, έχουμε ανοίξει γυμνάσια και λύκεια και πήγε πολύ καλά το άνοιγμα αυτό. Είναι πολύ μεγάλο το διάστημα των 6 μηνών από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο, κυρίως για τα παιδιά του δημοτικού, να μείνουν μακριά από το σχολείο», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

Μοιραστείτε το: