14/07/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 - 16:46

Τέλος Ιουλίου θα κλείσουν οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί

Τι ισχύει για την άδεια ειδικού σκοπού σε δημοσίους υπαλλήλους

Έως τις 31 Ιουλίου θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (25/5) ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι οι 1.600 δημοτικοί και βρεφικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, που φιλοξενούν περίπου 90.000 παιδιά, θα λειτουργήσουν με τους ίδιους κανόνες που θα ισχύσουν για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Αυτό σημαίνει δηλαδή λειτουργία εκ περιτροπής σε αίθουσες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 15 παιδιά, ενώ εάν σε μόνιμη καθημερινή βάση ο αριθμός των παιδιών είναι λιγότερος από 15, τότε η λειτουργία τους θα είναι καθημερινή. Το εκπαιδευτικό προσωπικό θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα για την τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης του 1,5 μέτρου, στο πλαίσιο του εφικτού, ενώ τα ίδια ισχύουν και για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Για τις κατασκηνώσεις καθώς για τα ημερήσια camps ο Τ. Θεοδωρικάκος είπε ότι έχει ζητηθεί άμεσα από την επιτροπή των ειδικών και ιδανικά εντός της εβδομάδας να εισηγηθούν τις αποφάσεις τους, ώστε να αρχίσει η αντίστοιχη προετοιμασία.

Παράλληλα, από την 1η Ιουνίου οι υπηρεσίες του Δημοσίου συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, με μόνη εξαίρεση τη χορήγηση ειδικής άδειας σε υπαλλήλους που υπάγονται σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, οι οποίοι παραμένουν σπίτι τους.

Ενώ για την άδεια ειδικού σκοπού σε δημοσίους υπαλλήλους ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η χορήγησή της συνεχίζεται μόνο σε γονείς υπαλλήλους εφόσον τα τέκνα τους με βάση το πρόγραμμα λειτουργίας της τάξης τους δεν υποχρεούνται σε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο και μόνο για τις ημέρες αυτές.

Μοιραστείτε το: