06/07/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 - 15:35

ΕΠΟ: Έκτακτη καταστατική Γενική Συνέλευση στις 16 Ιουνίου…

Αυτό αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας * Προχωρά η κόντρα με την κυβέρνηση - Αυγενάκη * Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Τρέχει για να προλάβει τις εξελίξεις η ΕΠΟ και να κοντράρει μέχρι τέλους την κυβερνητική απόφαση για αναβολή των αρχαιρεσιών από τον Ιούλιο το φθινόπωρο…

Έτσι η Εκτελεστική Επιτροπή κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (25/5) μέσω Skype αποφάσισε να προχωρήσει σε έκτακτη καταστατική γενική συνέλευση. Κι αυτό για να μπορέσει να περάσει τις απαιτούμενες αλλαγές και να επιχειρήσει, επικαλούμενη το αυτοδιοίκητο, να κάνει εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, δηλαδή τον Ιούλιο, όπως προβλεπόταν στη συμφωνία Πολιτείας - ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ προ κορωνοϊού.

Η ημερομηνία της έκτακτης γ.σ. ορίστηκε η 16 Ιουνίου 2020. Δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από τη τακτική γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου, όπου θα γίνουν οι εγκρίσεις των απολογισμών - προϋπολογισμών διοικητικών - οικονομικών και η απαλλαγή των μελών της Ε.Ε. από ευθύνες.

Είναι σαφές ότι στην ΕΠΟ προχωρούν στην κόντρα με την κυβέρνηση και φυσικά τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ μέσω δελτίο Τύπου για τις αποφάσεις ανέφερε τα εξής το βράδυ της Δευτέρας (25/5): «Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ: Επικύρωσε την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους της κ. Κ.Βρακά από τον κ. Γεώργιο Πανίδη, πρώτο τη τάξει αναπληρωματικό μέλος της. Ενέκρινε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. της 30ής Ιουνίου 2020. Αποφάσισε τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο. την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel με θέμα την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της Ομοσπονδίας. Ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης χορηγίας με την εταιρεία Vodafone για 2 ακόμη χρόνια. Τέλος, από την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Ε.Ε. ότι τα αναπτυξιακά προγράμματα της ομοσπονδίας αξιολογήθηκαν για 2η συνεχόμενη χρόνιά στην βαθμίδα Gold Μedal της UEFA, η οποία είναι η ανώτατη βαθμίδα αξιολόγησης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Τα προγράμματα απευθύνονταν σε γυναίκες και μικρές αναπτυξιακές ηλικίες και αφορούσαν στη διάδοση του ποδοσφαίρου και το fair play. Η αξιολόγηση αυτή επιτρέπει στην ΕΠΟ να χρηματοδοτηθεί για το 2021 από την UEFA με 200 χιλιάδες ευρώ, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στην ενίσχυση της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στη χώρα».

* Την αντίστοιχη ανακοίνωση για το Ποδόσφαιρο Γυναικών θα τη βρείτε εδώ, όπως και το ρεπορτάζ.

Μοιραστείτε το: