14/07/2020
Ελλάδα | Κυριακή 24 Μαΐου 2020 - 19:00

Προανήγγειλε τo άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου ο Χαρδαλιάς (video)

Δείτε όσα δήλωσε την Κυριακή (24/5) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Όλα δείχνουν ότι τη Δευτέρα (25/5) θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα λεγόμενα του Νίκου Χαρδαλιά την Κυριακή (24/5).

«Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, προσθέτοντας ότι η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική, για να προαναγγείλει ουσιαστικά την κυβερνητική απόφαση.

Ο Ν. Χαρδαλιάς υπενθύμισε μεταξύ άλλων τι θα ισχύει από τη Δευτέρα για τα καταστήματα εστίασης, αναφέροντας ότι η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.

Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου. Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος, ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου, ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Παράλληλα, ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι παρατείνονται έως τις 7 Ιουνίου τα περιοριστικά μέτρα κατά της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού για τους διαμένοντες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Η παράταση αφορά τα ΚΥΤ όλης της χώρας και τις δομές φιλοξενίας της Ριτσώνας, της Μαλακάσας και του Κουτσόχερου, σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επίσης, είπε ότι συνεχίζονται ανελλιπώς οι έρευνες σε ταξιδιώτες που έρχονται από το εξωτερικό, με 15 πτήσεις να φτάνουν τις τελευταίες τρεις μέρες στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και με τα τεστ να βγαίνουν όλα αρνητικά για τους συνολικά 1.310 επιβάτες αυτών των πτήσεων.

- ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ με τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Μοιραστείτε το: