31/05/2020
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ | Σάββατο 23 Μαΐου 2020 - 19:31

Τουτζάρης: «Κανένα θέμα αποχώρησης Σάμι από τον Εργοτέλη...»

Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΠΑΕ απάντησε σε ανάρτηση του προέδρου του Ερασιτέχνη Γιώργου Στειακάκη * Αιχμές για Βρέντζο

Η πρόσφατη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον Γιώργο Βρέντζο για να αναλάβει εκ νέου τη διοίκηση του Εργοτέλη έφερε αντίδραση τόσο στον Ερασιτέχνη όσο και στην ΠΑΕ.

Το Σάββατο (23/5) ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιώργος Στειακάκης κάλεσε τον Αιγύπτιο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Μαγκέτ Σάμι να γνωστοποιήσει αν επιθυμεί να μείνει ή να αποχωρήσει από τους Ηρακλειώτες, για να απαντήσει εκ μέρους της διοίκησης ο Γιώργος Τουτζάρης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αποχώρησης του Σάμι και... πετώντας καρφιά στον Γ. Βρέντζο.

Η ανάρτηση Στειακάκη στα social media: «Είναι τιμητικό, καταρχήν, που ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΜαγκέτΣάμι, δείχνει να επιθυμεί να παραμείνει στον ΕΡΓΟΤΕΛΗ, όπως και ότι ο πρώην πρόεδρος, Γιώργος Βρέντζος, επιθυμεί να επανέλθει και να αγοράσει τις μετοχές από τον τωρινό ιδιοκτήτη. Ο ερασιτέχνης ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ δεν μπορεί, βέβαια, να υποδείξει στην ιδιοκτησία τι πρέπει να κάνει, ούτε πολύ περισσότερο, να υποχρεώσει σε συγκεκριμένη ενέργεια. ΟΜΩΣ: Επειδή, νομικά, τυχόν αρνητική εξέλιξη της ΠΑΕ θα έχει άμεσες συνέπειες για την εξέλιξη του ΕΡΓΟΤΕΛΗ συνολικά, νομιμοποιούμαι να σχολιάσω.

Η τωρινή διοίκηση θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της επί τη βάσει μιας ρεαλιστικής θεώρησης της κατάστασης και να συνεχίσει εφόσον βάσιμα εκτιμά ότι μπορεί να υποστηρίξει το εγχείρημα που (ευτυχώς κατά τη γνώμη μου) ανέλαβε πριν τρία χρόνια. Τότε υπήρχε και ενθουσιασμός και σχέδιο από μέρους του τωρινού ιδιοκτήτη. Τον αγκαλιάσαμε και μάς αγκάλιασε. Στην πορεία αυτός ο ενθουσιασμός εξανεμίστηκε και το ενδιαφέρον του περιορίστηκε σημαντικά. Τότε, ευτυχώς, η αγάπη και αφοσίωση για τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ των Τουτζάρη (το εννοώ παρότι ήρθε ξένος τότε), Σεβαστάκη (σε μεγάλο βαθμό) και Μποβολετη κρατούν ακόμη την ΠΑΕ πάνω στις ράγες της διαδρομής της. Ωστόσο, πέραν από τα συμφέροντα και τις αντιπάθειες και αντιπαραθέσεις (όλα ανθρώπινα είναι) αυτό που θα πρέπει να κυριαρχήσει είναι ο ρεαλισμός. Αν θέλει και μπορεί ο Μαγκέτ Σάμι να ασχοληθεί με τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ, να παραμείνει γιατί δεν είμαστε αγνώμονες και εκτιμάμε τι έχει κάνει. Αν, όμως, δεν ενδιαφέρεται επαρκώς, ή δεν είναι ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ στις προτεραιότητες του, καλό θα ήταν να σκεφτεί ορθολογικά και ψύχραιμα.

Εγώ προσωπικά, το ξέρουν όλοι, σχετικά με τα θέματα του ΕΡΓΟΤΕΛΗ δεν επηρεάζομαι από προσωπικές φιλίες ή αντιπάθειες, ούτε πρόκειται να αντιπαρατεθώ με κάποιον που έχει προσφέρει από λίγο έως πολύ, ιδίως τώρα λόγω του θεσμικού μου ρόλου. Τονίζω όμως σε όποιον παίρνει αποφάσεις, που άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουν το μέλλον του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, να το σκεφτεί καλά πριν κάνει την επιλογή του. Είναι ο σωστός χρόνος. Είμαστε εδώ από κάθε άποψη».

Η απάντηση του αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή της ΠΑΕ: «Αγαπητέ πρόεδρε, σχετικά με την τοποθέτηση σας που αφορά την δήλωση ενδιαφέροντος του κ. Γιώργου Βρέντζου για την ΠΑΕ Εργοτέλης, και προκειμένου να τελειώσει εδώ αυτή η ανύπαρκτη ιστορία που σαν κακόγουστο αστείο ακούγεται κάθε καλοκαίρι, θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν τίθεται θέμα παραχώρησης μετοχών της ΠΑΕ Εργοτέλης όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο ιδιοκτήτης της κ. Μάγκεντ Σάμι, εκτός κι αν κάποιος πληρώσει τα διπλάσια χρήματα από όσα έχει επενδύσει στο σύλλογο τα τρία (3) τελευταία χρόνια και πιστέψτε με είναι πάρα πολλά.

Ρεαλιστικά λοιπόν, ο κ. Σάμι συνεχίζει την πορεία του ως ηγέτης του Εργοτέλη.

Η φυσική του απουσία από το Ηράκλειο δεν σημαίνει για κανένα λόγο την έλλειψη ενδιαφέροντος από μέρους του. Τουναντίον μάλιστα, αφού το ενδιαφέρον του για την ομάδα και τις γενικότερες εξελίξεις είναι καθημερινό.

Το μοντέλο διοίκησης του είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας και αυτό είναι ίσως που δημιουργεί κάποια ερωτηματικά. Ωστόσο προσωπικά, ως ο πλέον στενός του συνεργάτης θέλω να επισημάνω πως η απουσία μου τα τρία τελευταία χρόνια από το Ηράκλειο δεν ξεπερνάει τις 20 μέρες σε ετήσια βάση.

Παράλληλα όπως όλοι γνωρίζετε τα γραφεία της ΠΑΕ είναι ανοιχτά καθημερινά για την επικοινωνία όλων μαζί μας, ενώ η παρουσία μας στην καρδιά του συλλόγου, στο θρυλικό Μαρτινέγκο, είναι αδιάλειπτη, ουσιαστική και ειλικρινούς ενδιαφέροντος με σκοπό τη σύνδεση της επαγγελματικής ομάδας με τον πυρήνα του Εργοτέλη μας. Με βάση λοιπόν την προσωπική - επαγγελματική μου εμπειρία, δεν νομίζω να έχει υπάρξει ξένος επενδυτής στην Ελλάδα και το χώρο του ποδοσφαίρου, όπως ο κ. Μαγκέτ Σάμι, που να δείχνει τόσο μεγάλη συνέπεια, τόσο μεγάλη υπομονή και σεβασμό σ' ένα σύλλογο όπως ο Εργοτέλης.

Θεωρώ πως όλοι στο σύλλογο οφείλουν να δείχνουν σεβασμό στον ίδιο και στους Εργοτελίτες όπως αναφέρεται σε δήλωση σας και να μην παρασυρόμαστε από λόγια που στο κάτω - κάτω της γραφής είναι και ανέξοδα.

Πάντως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Βρέντζο για την ειλικρινή του διάθεση να μας βγάλει “από το μίζερο ελληνικό ποδόσφαιρο” αλλά θα δοκιμάσουμε με τις δικές μας δυνάμεις τον δύσκολο δρόμο που έχουμε πάρει εδώ και τρία χρόνια.

Τέλος, θα παρακαλούσα οι οποίοι αγοραστές εμφανιστούν εάν δεν πληρούν τους όρους που έθεσε ο κ. Σάμι να μην κάνουν τον κόπο και να μην σπαταλούν ασκόπως την ώρα τους/μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς Γιώργος Τουτζάρης

Αντιπρόεδρος κ Γενικός Διευθυντής ΠΑΕ Εργοτέλης».

 

 

Μοιραστείτε το: