28/10/2020
Κόσμος | Σάββατο 23 Μαΐου 2020 - 00:00

Ην. Βασίλειο: Καραντίνα δύο εβδομάδων για όποιον μπαίνει στη χώρα

Το μέτρο θα ισχύσει από τις 8 Ιουνίου και θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες

Όποιος επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να είναι... υπομονετικός! Η κυβέρνηση, βλέπετε, ανακοίνωσε την Παρασκευή (22/5) πως από τις 8 Ιουνίου, όποιος εισέρχεται στη χώρα θα πρέπει να παραμένει σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων...

Το εν λόγω μέτρο θα παρθεί προκειμένου να προστατευθούν οι Βρετανοί πολίτες από τον κορωνοϊό, με τους παραβάτες να κινδυνεύουν μίνιμουμ με χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 λιρών.

Από την καραντίνα θα εξαιρούνται όσοι έρχονται από την Ιρλανδία, γιατροί που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση της Covid-19, καθώς και κάποιοι εποχιακοί εργάτες αγροτικών εργασιών. Για όσους δεν έχουν κανονίσει πού θα περάσουν τις μέρες της καραντίνας, θα φροντίζει για τη διαμονή τους η κυβέρνηση.

Επιπλέον, όσοι φτάνουν στη Μεγάλη Βρετανία θα καλούνται να συμπληρώνουν έντυπο με τα στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής τους κατά την καραντίνα, όπως και πληροφορίες για το ταξίδι τους, ώστε να είναι εφικτός ο εντοπισμός τους σε περίπτωση μόλυνσης,.

Επίσης, θα διεξάγονται από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας τυχαίοι έλεγχοι στη διάρκεια της καραντίνας. Κατά την απομόνωσή τους, οι ταξιδιώτες δε θα μπορούν να δεχτούν επισκέπτες, ούτε να βγουν για την αγορά των βασικών αγαθών, για τα οποία θα πρέπει να φροντίσουν άλλοι...

Μοιραστείτε το: