13/07/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 - 17:09

Σούπερ Λίγκα 2 - ΠΣΑΠ: Διατεθειμένοι οι παίκτες να… βοηθήσουν την κατάσταση με τα συμβόλαια

Θετική η πρώτη επαφή για μειώσεις με τους ποδοσφαιριστές να περιμένουν συγκεκριμένες προτάσεις την επόμενη εβδομάδα

Καλή διάθεση έδειξαν οι ποδοσφαιριστές μέσω των εκπροσώπων τους του ΠΣΑΠ να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν την κατάσταση με τα συμβόλαια εφόσον όλα κινηθούν σε φυσιολογικά πλαίσια ως προς τις μειώσεις.

Κι όλα αυτά προκύπτουν από την πρώτη τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή (22/5) του συνδικαλιστικού οργάνου των παικτών με την ειδική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας 2 υπό τον πρόεδρο της διοργανώτριας Λεωνίδα Λεουτσάκο και τη συμμετοχή ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλωνα Σμύρνης, Χανίων και Λεβαδειακού.

Οι ποδοσφαιριστές φάνηκαν διατεθειμένοι να δεχθούν υπό προϋποθέσεις να βάλουν… πλάτη, αλλά ζήτησαν να υπάρξουν συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις από τις ΠΑΕ υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «φυσικά πρέπει να δούμε και το καθεστώς που υπάρχει σε κάθε ομάδα ξεχωριστά…». Και αυτό προφανώς διότι υπάρχουν ΠΑΕ στην SL2 που πληρώνουν στην ώρα τους, κάποιες που δεν πράττουν το ίδιο και βέβαια άλλες που έχουν τους παίκτες με τα κατώτερα όρια και άλλους με υψηλότερες απολαβές. Άρα θα μπορέσει να υπάρξει η προοπτική μιας συνολικής συμφωνίας, αλλά να προβλέπονται και ορισμένες εξειδικεύσεις…

Οι δε προτάσεις των ΠΑΕ προσδιορίστηκε να είναι έτοιμες έως την επόμενη εβδομάδα όταν και θα υπάρξει νέα επαφή με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

Ουσιαστικά, δηλαδή αυτή η τηλεδιάσκεψη είχε περισσότερο χαρακτήρα διερευνητικό, αλλά φάνηκε πνεύμα συνεργασίας και από τις δύο πλευρές…

Κάτι που διαφέρει από το… στραβό κλίμα - διαφωνία εξ αρχής με τη Σούπερ Λίγκα 1, που κατέληξε σε «ναυάγιο» σε επίπεδο συνολικής – κεντρικής συμφωνίας.

Μοιραστείτε το: