26/09/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 - 13:18

Χωρίς αυτοκίνητα για τουλάχιστον τρεις μήνες το κέντρο της Αθήνας

Το μέτρο ενδέχεται να παραταθεί για ακόμη ένα τρίμηνο και πάρθηκε κατόπιν πρότασης του Δ.Σ. του Δήμου της πρωτεύουσας

Μεγάλες αλλαγές προβλέπει στην κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ την Πέμπτη (21/5). Συγκεκριμένα, θα απαγορευτεί για τουλάχιστον τρεις μήνες η κυκλοφορία των Ι.Χ. στην Πλάκα, στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς Μητροπόλεως-Ερμού-Αθηνάς-Σταδίου-Μητροπόλεως αλλά και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγίων Ασωμάτων.

Επίσης τίθενται σε εφαρμογή προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης και επί των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), Φιλελλήνων, Βασιλίσσης Όλγας, Ηρώδου Αττικού και Σταδίου (από την οδό Καραγιώργη Σερβίας έως την οδό Μητροπόλεως).

Η ΚΥΑ αναφέρει πως τα εν λόγω μέτρα πάρθηκαν για «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», καθώς και ότι «επιβάλλεται ως μέτρο πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, ο προσωρινός περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας».

Από τους περιορισμούς εξαιρούνται: μετακινήσεις οχημάτων μονίμων κατοίκων των περιοχών εφαρμογής της παρούσας, μετακινήσεις οχημάτων από και προς νομίμως λειτουργούντες χώρους στάθμευσης, μετακινήσεις επαγγελματικών οχημάτων (TAXI) μόνο για επιβίβαση ή αποβίβαση, καθώς και τα ΜΜΜ.

Τα μέτρα αυτά θα μπορέσουν να παραταθούν για ακόμη τρεις μήνες κατόπιν εισήγησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Για την τήρησή τους υπεύθυνη θα είναι η Δημοτική Αστυνομία, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Η ΚΥΑ φέρει την υπογραφή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Μοιραστείτε το: