28/05/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 - 12:16

Πέτσας: «Κινούμαστε προς το άνοιγμα των Δημοτικών»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «όλες οι προϋποθέσεις συνηγορούν σε αυτό»

Πολύ σοβαρά εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν ξανά τα Δημοτικά σχολεία. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή (22/5) ο Στέλιος Πέτσας, που ανέφερε ότι «κινούμαστε προς το άνοιγμά τους, όλες οι προϋποθέσεις συνηγορούν σε αυτό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε βέβαια πως η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα (25/5), με τον πρωθυπουργό να αναμένει την τελική εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την επαναλειτουργία των Δημοτικών από την 1η Ιουνίου.

Ο Πέτσας αναφέρθηκε και στο θέμα των γυμναστηρίων, τονίζοντας πως θα αξιολογηθεί το αν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν πριν από τις 29 Ιουνίου. Αναφορικά με τον τουρισμό και το τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος στα νησιά, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόνοια, ενώ είπε επίσης πως τα καταστήματα εστίασης θα διευκολυνθούν στους ανοιχτούς χώρους, χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι η επικείμενη ύφεση θα είναι βαθιά αλλά κάνεις δεν ξέρει ακόμη τα ποσοστά. Του χρόνου όμως, αναμένεται ανάπτυξη και γι' αυτό η κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις για να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

Μοιραστείτε το: