28/10/2020
Κόσμος | Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 - 00:00

ΗΠΑ: Η αργοπορία επιβολής μέτρων «κόστισε» 35.000 ζωές...

Αυτό υποστηρίζουν στοιχεία από έρευνα του Πανεπιστημίου Κολούμπια για τον κορωνοϊό

Οι ΗΠΑ αποτελούν τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από τον κορωνοϊό, με τα συνολικά θύματα να πλησιάζουν τα 100.000 και τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο.

Σύμφωνα όμως με έρευνα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, περίπου 35.000 θάνατοι θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί εάν η κυβέρνηση είχε επιβάλλει νωρίτερα μέτρα κοινωνικής απόστασης!

Οι προσομοιώσεις των ερευνητών του Πανεπιστημίου, αν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποφασίσει την απαγόρευση κυκλοφόρίας έστω μία εβδομάδα νωρίτερα, πιθανότατα θα είχαν προσβληθεί από τον ιό πολύ λιγότεροι πολίτες.

Η έρευνα διεξήχθη με βάση τα νούμερα που είχαν καταγραφεί μέχρι τις 3 Μαΐου και έδειξε πως ενδεχόμενως να υπήρχε μειωμένη μετάδοση του Covid-19 κατά 61% και μείωση των θανάτων κατά 55% αν είχε παρθεί εγκαίρως μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας.

Όλα αυτά την ώρα που η Unicef υποστηρίζει πως οι αρχές των ΗΠΑ έχουν επαναπροωθήσει 1.000 ασυνόδευτα παιδιά από χώρες της λατινικής Αμερικής κατά τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου, θέτοντάς τα σε μεγάλο κίνδυνο μόλυνσης.

Μοιραστείτε το: