05/08/2020
Ειδήσεις | Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 - 10:28

Τσέφεριν: «Σύσταση και όχι προθεσμία η 3η Αυγούστου»

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ υποστήριξε ότι εξετάζεται ένα είδος «φόρου πολυτελείας» ως αντιστάθμισμα στις απαιτούμενες αλλαγές στο «Financial Fair Play»

Δύο σημαντικές ειδήσεις έβγαλε η μεγάλη συνέντευξη του Αλεξάντερ Τσέφεριν στη βρετανική «Guardian».

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ αφενός είπε ότι η ημερομηνία της 3ης Αυγούστου αποτελεί σύσταση και όχι προθεσμία για την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων και αφετέρου αποκάλυψε ότι υπάρχει σκέψη για τη δημιουργία ενός είδους «φόρου πολυτελείας» ως αντιστάθμισμα στις απαιτούμενες αλλαγές στο «Financial Fair Play».

«Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες και τόσα πολλά θέματα ημερολογίου. Τόσα εκατομμύρια και εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, που θα χάσουμε.

Είναι δύσκολο να κοιμηθείς τη νύχτα. Θα ήσουν ανεύθυνος αν μπορούσες να κοιμηθείς αμέσως. Η κατάσταση για την ΟΥΕΦΑ δεν είναι τόσο ανησυχητική, δεν βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση, αλλά εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα και τους ενδιαφερόμενους, οπότε είναι πολλή δουλειά», δήλωσε ο Τσέφεριν αρχικά.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην προσαρμογή του Financial Fair Play (FFP) την εποχή του κορωνοϊού λέγοντας: «Εάν δεν ακολουθούν τους κανόνες, θα τιμωρούνται πάντα, αλλά φυσικά σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τους κανονισμούς μας. Αυτό δεν θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε το FFP, να το εκσυγχρονίσουμε και να κάνουμε κάτι περισσότερο για την ανταγωνιστική ισορροπία. Εξετάζουμε επίσης κάποιο είδος ‘‘φόρου πολυτελείας’’, εάν είναι δυνατόν».

Ενώ για το θέμα της 3ης Αυγούστου ο επικεφαλής της ΟΥΕΦΑ είπε χαρακτηριστικά: «Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ανέκαθεν αναφερόταν αυτή η ημερομηνία ως σύσταση, που διατυπώθηκε όχι επίσημα».

Μοιραστείτε το: