03/06/2020
ΧΑΝΙΑ | Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 - 19:48

Ροκάκης: «Να βοηθήσει το υπουργείο και η ΕΠΟ για το πρωτόκολλο...»

Ο πρόεδρος των Χανίων δήλωσε ξανά σίγουρος για την άνοδο, αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2

Την Τρίτη (19/5) θα γίνει η νέα τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λίγκας 2, με τον Αντώνη Ροκάκη να δηλώνει τη Δευτέρα (18/5) ότι υπάρχουν σκέψεις να ζητηθεί βοήθεια από την ΕΠΟ και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με το κόστος του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, προκειμένου να αρχίσουν οι προπονήσεις των ομάδων.

Μιλώντας στο Athletic Radio 104.2 και στην ερώτηση για το ποιο είναι το σημαντικότερο εμπόδιο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος των Χανίων είπε: «Βάζω πρώτα το οικονομικό, διότι το πρωτόκολλο έχει ένα κόστος. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πάρουμε άμεσα την οικονομική ενίσχυση από τα τηλεοπτικά, αφού δεν παίζουμε παιχνίδια. Πώς θα ξεκινήσει λοιπόν έτσι το πρωτάθλημα;

Σκεφτόμαστε στην αυριανή τηλεδιάσκεψη να ζητήσουμε βοήθεια από το υπουργείο και την ΕΠΟ, ούτως ώστε να δοθεί οικονομική βοήθεια και να τηρήσουν το πρωτόκολλο».

Παράλληλα, δήλωσε ξανά σίγουρος ότι τα Χανιά θα πάρουν την άνοδο για τη Σούπερ Λίγκα 1 αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα, ζητώντας αναδιάρθρωση αν τελικά αυτό δεν καταστεί εφικτό.

Ανέφερε σχετικά ο ισχυρός άνδρας των «κυανόλευκων»: «Είχα αναφέρει σε παλαιότερες συνεντεύξεις πως φέτος έχουμε μια καλή ομάδα που εγώ την πιστεύω και έχει αποδείξει μέσα στο γήπεδο τα αποτελέσματα που έχει φέρει. Όταν λέω ότι τα Χανιά θα ανέβουν Σούπερ Λιγκ εννοώ πως εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να παίξουμε. Αν παίξουμε, θα τερματίσουμε πάνω από την τρίτη θέση. Από την άλλη, αν δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση για να μην υπάρξουν αδικίες.

Δεν θα μπω για να πάρω θέση στο κομμάτι της αναδιάρθρωσης, αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί. Σαν Σούπερ Λιγκ 2 θα κάνουμε τις προτάσεις για την επόμενη ημέρα. Το σημαντικότερο όλων να μην υπάρχει αδικία, εφόσον οι καταστάσεις είναι εκτάκτου ανάγκης, αυτό που προέχει είναι να μην αδικηθεί κανείς. Αυτό που μπορούμε να πούμε από τη δική μας πλευρά θα πρέπει να ανέβουν περισσότερες ομάδες, πάντα στην άσκηση ότι έχουμε 12 ματς να παίξουμε και δεν μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα γινόταν».

Επίσης, δήλωσε:

Για τη φάση στην οποία βρίσκεται τώρα η ομάδα του: «Ένα από τα θύματα του κορωνοϊού είναι και το ποδόσφαιρο και ακόμα δεν έχουμε βγει από αυτή την ιστορία. Η ομάδα μας ήταν σε πολύ καλό ρυθμό και μας έκοψε στη μέση. Εμείς έχουμε καλέσει όλους τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ για σήμερα μέχρι αύριο και ξεκινάμε προπονήσεις περιμένοντας τα νεότερα».

Για το τι γίνεται με τις προπονήσεις: «Απόφαση συλλογική όλων των ομάδων δεν υπάρχει. Περιμένουμε και τη Σούπερ Λιγκ 1, έχουμε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη για να πάρουμε αποφάσεις και να προχωρήσουμε. Δεν υπάρχει ακόμα ωστόσο εικόνα. Είναι μια ταλαιπωρημένη κατηγορία με μεγάλη διαφορά δυναμικής από ομάδα σε ομάδα. Είναι ομάδες που βρίσκονται κοντά στην κορυφή και επιδιώκουμε να παίξουμε με κάθε κόστος και είναι κάποιες άλλες ομάδες που δεν τους ενδιαφέρει να παίξουν και αυτό είναι το πρόβλημα».

Μοιραστείτε το: