30/11/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 - 16:49

Σούπερ Λίγκα 1: Ομόφωνα είπαν επανέναρξη στις 6-7 Ιουνίου

Πέρασε αυτό που ήθελε ο Λυσάνδρου και κέρδισε μια εβδομάδα μπάλας νωρίτερα * Περιμένουν πλέον την κυβέρνηση * Επίθεση Κούγια σε πρόεδρο διοργανώτριας * Παρέμβαση Καραπαπά * Οι αποφάσεις

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τρέχουν με το ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας μετά από τη δίμηνη αναστολή ελέω κορωνοϊού στη Σούπερ Λίγκα 1 και αποφάσισαν επανέναρξη του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου 2020.

Ουσιαστικά, δηλαδή, πέρασε αυτό που ήθελε και κατέθεσε επισήμως ως πρόταση στο Δ.Σ. ο πρόεδρος της διοργανώτριας Μηνάς Λυσάνδρου και έτσι κερδίζεται μια εβδομάδα νωρίτερα… μπάλας.

Έτσι ομόφωνα στο συμβούλιο της Δευτέρας (18/5) μέσω τηλεδιάσκεψης της μεγάλης επαγγελματικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας οι ομάδες ψήφισαν την επανεκκίνηση με πλέι οφ και πλέι άουτ.

Η διοργανώτρια θα στείλει σχετικό έγγραφο για άδεια - έγκριση στους αρμόδιους φορείς (κυβέρνηση - Υγειονομική Επιτροπή ΓΓΑ), αλλά οι ομάδες θα πρέπει να λύσουν άλλο ένα εμπόδιο: Να τα βρουν ατομικά με τους ποδοσφαιριστές τους για το «κούρεμα» υπό το φόβο αν τα νούμερα… ξεφύγουν να υπάρξει θεσμική αντίδραση από τον ΠΣΑΠ. Και βέβαια, θα πρέπει όλα να πάνε κατ’ ευχήν ως προς την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα…

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η απόφαση για επιστροφή στο ποδόσφαιρο σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας 1 πάρθηκε, όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο τα τελευταία 24ωρα και μετά την άδεια να διεξάγονται ξανά ομαδικές – κανονικές προπονήσεις…

Στη διάρκεια της συζήτησης, πάντως, ο Πανιώνιος ζητούσε να μην παρθούν βιαστικές αποφάσεις, η Ξάνθη επίσης επιχείρησε… φρενάρει την επανέναρξη επικαλούμενη τυχόν ποινικές κυρώσεις, αλλά όλα αυτά δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα… Αρωγός στην πρόταση Λυσάνδρου ήταν ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος υπογραμμίζοντας ότι όλα γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, ενώ θετικός στην επάνοδο στα γήπεδα ήταν και ο Ολυμπιακός. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του εκ των αντιπροέδρων των Πειραιωτών και Επιχειρησιακού Διευθυντή της ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά θέτοντας το ρητορικό ερώτημα γιατί θα πρέπει ξεκινήσουν όλες οι άλλες οι δραστηριότητες πρώτα και να μείνει τελευταίο το ποδόσφαιρο, το οποίο είναι σαφώς πιο ελεγχόμενο…

Από εκεί και πέρα, στο Δ.Σ. πέρα από την εκλογή της Κοξένογλου ως αναπληρώτριας προέδρου και την ήττας της Ξάνθης στο αίτημα να πάρει πίσω πέντε βαθμούς υπήρξε ακόμα μια επίθεση του Αλέξη Κούγια προς τον Μηνά Λυσάνδρου ότι… απλά «παραγοντίζει» εις βάρος του συνεταιρισμού και ότι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, αλλά και προτάσεις για βοήθεια από την Πολιτεία με αφορμή τις οικονομικές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση της διοργανώτριας αναφέρει τα ακόλουθα: «Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, η εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ. κ. Κάτια Κοξένογλου εξελέγη ομόφωνα στη θέση της αναπλ. προέδρου του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής.

Η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, για τις θέσεις 7-14, επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία.

Ομόφωνα προτείνεται ως ημερομηνία έναρξης των Play Off και των Play Out της Super League το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και θα αποσταλεί σχετικό αίτημα προς έγκριση από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή της Super League στο World Leagues Forum.

Η συζήτηση επί των χορηγικών παροχών θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο Δ.Σ. της Super League».

Μοιραστείτε το: