21/10/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Σάββατο 16 Μαΐου 2020 - 11:54

Μισές κουβέντες και πολιτικός λόγος από Χούμπελ…

Αναγνωρίζει τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας από τη μία που δικαιολογεί αλλαγές στους χρόνους, επισημαίνει από την άλλη ότι «η ΕΠΟ πρέπει να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και ελεύθερη από οποιαδήποτε μορφή αθέμιτης πολιτικής παρέμβασης»

Τις ξεκάθαρες κουβέντες που θα ήθελε η ΕΠΟ από ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ στις φωνές της με αφορμή την κυβερνητική απόφαση να μετατεθούν για το φθινόπωρο οι εκλογές σε όλες τις Ομοσπονδίες δεν τις πήρε από τον Χέρμπερτ Χούμπελ…

Ο απεσταλμένος των δύο υπερκείμενων διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών στην Ελλάδα προχώρησε σε δήλωση έπειτα από αίτημα και ενημέρωση της ΕΠΟ, αλλά η τοποθέτηση του θυμίζει μισές κουβέντες!

Με λόγο πολιτικό περισσότερο ο Χούμπελ δεν επιτίθεται στο υφυπουργείο Αθλητισμού όπως θα ήθελαν οι δύο βασικές τάσεις εντός και εκτός Ομοσπονδίας (της νυν διοίκησης Γραμμένου - κοινώς του ΠΑΟΚ και της κυρίαρχης για την επόμενη ημέρα - δηλαδή της ΑΕΚ…). Κι αυτό διότι ο Επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης του ελληνικού ποδοσφαίρου εν μέρει δικαιολόγησε την κυβερνητική απόφαση, αναγνωρίζοντας τις ειδικές συνθήκες, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία και δικαιολογεί ουσιαστικά αλλαγές χρονικές, αλλά από την άλλη γενικώς υπογραμμίζει ότι στέκεται στο πλευρό της ΕΠΟ σημειώνοντας ότι η τελευταία «πρέπει να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και ελεύθερη από οποιαδήποτε μορφή αθέμιτης πολιτικής παρέμβασης».

Κράτησε ισορροπίες και ανοιχτά παράθυρα, λοιπόν, ο παράγοντας ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ προς πάσα κατεύθυνση...

Αναλυτικά η δήλωση Χέρμπερτ Χούμπελ το πρωί του Σαββάτου (16/5), όπως κοινοποιήθηκε από τη διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΠΟ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η FIFA, η UEFA και όλοι οι διεθνείς εμπειρογνώμονες που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενημερώθηκαν για την απόφαση που ανακοινώθηκε από τις ελληνικές αθλητικές αρχές, όσον αφορά τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σε πολλαπλές συναντήσεις με όλους τους ποδοσφαιρικούς εταίρους και την αθλητική ηγεσία της χώρας, η FIFA και η UEFA παρουσίασαν ένα προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα συνέπιπτε με τη λήξη της αποστολής τους στην Ελλάδα, ήτοι στα τέλη του Ιουλίου του 2020.

Οι επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με όσα είχαν προκαταρκτικά συμφωνηθεί από όλους τους εταίρους, θα επέτρεπαν στους διορισμένους εμπειρογνώμονες της FIFA και της UEFA να παρακολουθήσουν και να επιβλέψουν την εκλογική διαδικασία και τα διαδικαστικά θέματα, πριν από την ολοκλήρωση της εντολής τους.

Η FIFA και η UEFA υποστήριζαν, και συνεχίζουν να υποστηρίζουν, ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ευεργετικές αλλά και κρίσιμες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθ' όσον θα επιτρέψουν στην νεοεκλεγείσα διοίκηση να σχεδιάσει την νέα ποδοσφαιρική αγωνιστική περίοδο, καθώς και να ορίσει τα νέα αλλοδαπά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Αναγνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς και δύσκολης περιόδου που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως, οι αποφάσεις ενδεχομένως να πρέπει να προσαρμόζονται, εφόσον κάτι τέτοιο δικαιολογείται. Ωστόσο, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΠΟ πρέπει να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και ελεύθερη από οποιαδήποτε μορφή αθέμιτης πολιτικής παρέμβασης.

Η FIFA και η UEFA θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ΕΠΟ ως ομοσπονδία μέλος τους, θα συνεχίσουν δε να παρακολουθούν στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Μοιραστείτε το: