25/05/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 - 21:14

Λεουτσάκος: «Αναδιάρθρωση μόνο με πλάνο τριετίας...»

Ο πρόεδρος της SL2-FL μίλησε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο κατηγορίες

Για όλα τα σοβαρότατα θέματα που ταλανίζουν τις ομάδες της Σουπερ Λίγκας 2 και της Football League κλήθηκε να πάρει θέση την Πέμπτη (14/5) ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, με τον πρόεδρο των δύο κατηγοριών να τονίζει ότι μια νέα αναδιάρθρωση θα έχει νόημα μόνο αν υπάρχει ένα πλάνο τριετίας και με τα ανάλογα χρήματα.

«Τις αναδιαρθρώσεις δεν τις κάνουνε οι Λίγκες, εμείς προτάσεις θα κάνουμε, αν δεν έρθει νομοθετική ρύθμιση και δεν πάει στην ΕΠΟ πώς θα περάσει; Μπορεί ο Λεουτσάκος να θέλει να έρθουν 150 ομάδες, να ανέβουν όλοι, το θέμα είναι η επόμενη μέρα των ομάδων.

Όλα έχουν να κάνουν με το οικονομικό σκέλος. Αν υπάρχει ένα πλάνο τριετίας και μπορούν να αντέξουν οι ομάδες καλώς, αλλά να μην μιλάμε για αναδιάρθρωση ενός χρόνου και μετά να δημιουργηθούν χρέη από τις ομάδες», είπε ο πρόεδρος της SL2-FL στο ραδιοφωνικό σταθμό FM 100 Ράδιο Ζυγός.

Για την τωρινή κατάσταση της πλήρους αβεβαιότητας λόγω κορωνοϊού είπε: «Η SL 2 έχει στείλει ένα αίτημα για ατομικές προπονήσεις και θα κάνουμε μία τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα για να δούμε πώς αυτό μπορεί να γίνει, το πρωτόκολλο, τα κόστη, όλα αυτά. Η Football League παραμένει σε αναστολή με την απόφασή της. Η επανέναρξη εχει να κάνει και με το οικονομικό σκέλος. Οι ομάδες της Football League είναι και οι πιο αδικημένες, αλλιώς τα περίμεναν, αλλιώς τα βρήκαν.

Το ποδόσφαιρο είναι σε ομηρία τώρα. Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη απόφαση από την κυβέρνηση, θέλουμε να δούμε τι θα πει η ΕΠΟ γιατί δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση ούτε από εκεί. Έχουν ρίξει το μπαλάκι στις ομάδες που δεν είναι ομάδες Σούπερ Λιγκ για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με δίμηνη και τρίμηνη αναστολή και γενικώς η επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου θα είναι πολύ πιο δύσκολη».

Ενώ για την ΕΡΤ ανέφερε: «Είναι αναγκαίο να βοηθήσει η ΕΡΤ στην παρούσα φάση. Είναι απαραίτητο. Αν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χωρίς φιλάθλους και έχουμε τον χειμώνα πάλι καραντίνες, ο κόσμος δεν θα πρέπει να βλέπει θέαμα αφού θα απαγορεύεται να πας στο γήπεδο; Χωρίς τη συμπαράσταση της Πολιτείας δεν πρόκειται να γίνει κάτι».

Για τα χρήματα που οφείλονται στις ομάδες από το τωρινό συμβόλαιο, επισήμανε: «Δεν είναι εύκολο η ΕΡΤ να δώσει χρήματα, αν δεν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Έχουμε στείλει επιστολή πάντως. Απαιτείται πολιτική βούληση για να παρθούν τα υπόλοιπα χρήματα.

Απ' ό,τι λένε μέχρι τον Δεκέμβριο δύσκολο να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με κόσμο. Δεν έχουμε για του χρόνου τηλεοπτικό συμβόλαιο ούτε η Football League ούτε η Σούπερ Λιγκ 2. Θα πρέπει να δούμε και τις προθέσεις της κυβέρνησης για το αν θέλει να βοηθήσει και πρέπει να βοηθήσει».

Σχετικά με τα συμβόλαια παικτών και προπονητών σχολίασε: «Η κάθε ομάδα και ο πρόεδρος θα πρέπει να έρθει σε συννενόηση με τους παίκτες, γιατί και αυτοί είναι εργαζόμενοι και θα πρέπει να καταλάβουν και αυτοί ότι θα πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα σε αυτή τη συγκυρία».

Καταλήγοντας, είπε: «Προέχει σε πρώτη φάση αν μπορούν να παίξουν με ασφάλεια οι παίκτες γιατί μιλάμε για υγεία. Γιατί αν γίνει κάτι αυτό θα έχει αντίκτυπο και στις τοπικές κοινωνίες.

Προσπαθώ μέσα από κάποιες συναντήσεις που κάνω αυτή την εβδομάδα να δω το όλο κόστος των τεστ, το πόσο κοστίζει για την κάθε ομάδα και αν μπορούμε να αντλήσουμε χρήματα για να μην επιβαρυνθούν οι ομάδες. Θα πρέπει να δούμε και αν η Πολιτεία μέσω κάποιων προγραμμάτων μπορεί να βοηθήσει. Για την υγεία των αθλητών πρόκειται. Είμαστε όμως σε αχαρτογράφητα νερά και ψάχνουμε κάθε μέρα».

Μοιραστείτε το: