09/07/2020
Γαλλία | Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 - 17:36

Έστειλε επιστολή στους Γάλλους βουλευτές ο πρόεδρος της Λυών για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα

Έντονα πυρά προς την κυβέρνηση από τον Ζαν Μισέλ Ολάς

Το γαλλικό πρωτάθλημα διεκόπη οριστικά λόγω του κορωνοϊού, η Λυών που ήταν έβδομη στην κατάταξη έμεινε εκτός Ευρώπης και ο πρόεδρός της, Ζαν Μισέλ Ολάς, τα έχει... πάρει στο κρανίο με την κυβέρνηση.

Μάλιστα, όπως ανέφερε την Πέμπτη (14/5) η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο έμπειρος παράγοντας έστειλε επιστολή στους Γάλλους βουλευτές και ζητά να τον υποστηρίξουν, ώστε να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απόφαση και να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

«Μας εξήγησε ότι η θέση της βασίστηκε στην πρόταση που της είχε αποσταλεί για μια σεζόν που θα έληγε στις 3 Αυγούστου, λόγω των ημερομηνιών που επέβαλε η ΟΥΕΦΑ. Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν έχει επιβληθεί ποτέ από την ΟΥΕΦΑ η ημερομηνία 3 Αυγούστου. Εάν η ΟΥΕΦΑ είχε αρχικά υποδείξει την ημερομηνία της 3ης Αυγούστου, η ευρωπαϊκή αρχή διευκρίνισε πολύ γρήγορα ότι οι Ομοσπονδίες που δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν αυτές τις προθεσμίες ή δεν θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν τη σεζόν, θα πρέπει να δώσουν εγγράφως τις εξηγήσεις τους και ακολούθως να εξεταστούν οι περιπτώσεις τους, χωρίς κανένα ζήτημα κυρώσεων.

Η ΟΥΕΦΑ έχει επιβεβαιώσει έκτοτε ότι είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα τον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου και έχει δώσει πολλές οδηγίες, όπως να μην υπάρξει βιασύνη. Ως απόδειξη αναφέρουμε ότι οι τελικοί του κυπέλλου και του Λιγκ Καπ θα διεξαχθούν στις αρχές Αυγούστου, αλλά μετά από τις 3 του μήνα».

Η απώλεια για το γαλλικό επαγγελματικό πρωτάθλημα θα μπορούσε να είναι στις 30 Ιουνίου 2020, από 700 έως 900 εκατομμύρια ευρώ. Παίζοντας κεκλεισμένων των θυρών, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τη ζημία μεταξύ 350 και 500 εκατ. ευρώ. Είναι οικονομική καταστροφή και το γαλλικό ποδόσφαιρο δεν είναι σίγουρο ότι θα ανακάμψει από αυτήν την κατάσταση. Το γαλλικό Δημόσιο έχει χορηγήσει PGE (σ.σ. Κρατικό Εγγυημένο Δάνειο) ύψους 224,5 εκατομμυρίων ευρώ στη διοργανώτρια. Είναι υπέροχο, όπως το γεγονός ότι το κράτος έχει χορηγήσει επίδομα μερικής ανεργίας στους αθλητές. Το κράτος πρέπει να είναι ικανοποιημένο για αυτές τις διατάξεις. Αλλά πρόκειται για ένα δάνειο και θα πρέπει να εξοφληθεί. Δεν ξέρω εάν όλοι οι σύλλογοι θα μπορέσουν να ανακάμψουν.

Έχουμε υποβάλει μια πρώτη ένσταση κατά της LFP στο Διοικητικό Δικαστήριο του Παρισιού, μέσω προσωρινών μέτρων. Μπορούμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο επανάληψης του πρωταθλήματος, επειδή η απόφαση να σταματήσει η σεζόν βασίστηκε κυρίως σε μια ημερομηνία λήξης που επιβλήθηκε στις 3 Αυγούστου και η οποία δεν υπάρχει. Εάν δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί, μια δεύτερη ένσταση θα αφορά τις ρυθμίσεις και τις αποφάσεις για τη διακοπή του πρωταθλήματος. Πρέπει να δούμε εάν οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν νόμιμες», αναφέρει στην επιστολή του προς τους Γάλλους βουλευτές ο πρόεδρος της Λυών.

Μοιραστείτε το: