28/10/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 - 12:07

Ρούσσης: Εφικτή, αλλά… πανάκριβη η έναρξη της SL1 στις 14 Ιουνίου!

Ο πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της διοργανώτριας της μεγάλης κατηγορίας αισιοδοξεί ότι μπορεί αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα, αλλά παραδέχθηκε ότι τα τεστ κορωνοϊού κοστίζουν 120 ευρώ για κάθε παίκτη τη φορά!

Το ενδεχόμενο να δούμε ξανά μπάλα στην Σούπερ Λίγκα 1 στα μέσα Ιουνίου είναι εφικτό αλλά θα... κοστίσει! Αυτό υποστήριξε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τη Δευτέρα (11/5), ο πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας 1, Ξενοφών Ρούσσης.

Όπως είπε, «οι ομαδικές προπονήσεις ενδέχεται να ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου. Πρώτα πρέπει να εξασφαλιστεί η υγεία των ποδοσφαιριστών και μετά θα περάσουμε στο δεύτερο στάδιο. Υπολογίζω ότι χρειάζονται περίπου τέσσερις εβδομάδες συνολικά για να είναι έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές. Για μένα το να αρχίσουμε στις 14 Ιουνίου τα πλέι οφ θα ήταν πιο σίγουρο».

Ωστόσο, το υψηλό κόστος των τεστ κορωνοϊού δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, με τον Ρούσση να παραδέχεται πως «το ένα τεστ, για έναν ποδοσφαιριστή, στοιχίζει περί τα 120 ευρώ. Με τόσους παίκτες και τόσα μέλη των ομάδων το κόστος είναι πολύ υψηλό. Μιλάμε για γύρω στα 60 άτομα σε κάθε ομάδα.

Υπάρχουν μεν κάποιες εύρωστες ομάδες που μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά και κάποιες που έχουν δυσκολία. Γι’ αυτό τέθηκε ένα ζήτημα για το τεστ αντισωμάτων, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει πολύ μικρότερο κόστος, περίπου 20 ευρώ.

Τα πρώτα τεστ τα πλήρωσαν νομίζω οι ομάδες. Θα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση, γιατί πιστεύω πως το κόστος είναι σημαντικό βάρος για τις ομάδες. Μια άλλη σκέψη ήταν τα τεστ να γίνονται σε ένα κέντρο που θα επιλέξουμε, ώστε να μειωθεί το κόστος και να έχουμε έναν κεντρικό έλεγχο του θέματος. Αυτά είναι υπό συζήτηση».

Σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των ατομικών προπονήσεων, ανέφερε πως «οι γιατροί των ομάδων εφόσον έχουν κάποιο πρόβλημα απευθύνονται αρχικά σε μένα κι εγώ με τη σειρά μου στους αρμόδιους της υγειονομικής επιτροπής και της ΓΓΑ. Έχω επαφή με τους γιατρούς όλων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι’ αυτό».

Τέλος, ο Ρούσσης τόνισε πως «αν βρεθεί κάποιο θετικό κρούσμα σε ομάδα, άποψή μου είναι ότι πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα ο ποδοσφαιριστής, αλλά η ομάδα να συνεχίζει κανονικά».

Μοιραστείτε το: