28/09/2020
ΓΓΑ | Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 - 17:36

Αποκάλυψη: Οι γιατροί των μισών ομάδων της Σούπερ Λίγκας 1 είχαν αμφιβολίες…

Δύο τάσεις υπήρχαν στην τηλεδιάσκεψη με τον Αυγενάκη από τα ιατρικά επιτελεία των ομάδων για τη σωστή τήρηση όλων και την αποφυγή κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού με την επανέναρξη του πρωταθλήματος

 Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Μοιρασμένοι εμφανίστηκαν οι γιατροί των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 1 στην πρόσφατη (την Τετάρτη 6 Μαϊου) τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για το κατά πόσον είναι εφικτό να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να πάμε όλα καλά…

Υπήρχαν δηλαδή δύο τάσεις με το σύνολο των ιατρικών επιτελείων των 14 ΠΑΕ να εμφανίζεται μοιρασμένο… Κι αυτό διότι καταγράφτηκαν αισιόδοξες και απαισιόδοξες επιστημονικές γνώμες για το κατά πόσον θα μπορέσουν να κυλήσουν όλα ομαλά ώστε να ξεκινήσει εκ νέου και να ολοκληρωθεί αγωνιστικά το πρωτάθλημα.

Ουσιαστικά σε αυτό το επίπεδο υπήρξαν ομάδες πιο απελευθερωμένες σε σχέση με τη θετική ψήφο που είχαν δώσει οι παράγοντες τους στο Δ.Σ. της διοργανώτριας για την πρόθεση επανέναρξης… Εδώ, βλέπετε, μιλούσαν οι ιατροί και όχι οι διοικητικοί εκπρόσωποι, που είχαν στο μυαλό τους και τα ανοιχτά μέτωπα των υπόλοιπων δόσεων από τα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Οι αμφιβολίες ορισμένων γιατρών ήταν έντονες, αλλά ασφαλώς υπήρξαν και γνώμες που έδειχναν σιγουριά. Όμως αυτό που προκύπτει ως επιπλέον στοιχείο από το ρεπορτάζ του a-sports.gr πέρα από το μοιρασμένο των απόψεων είναι ότι μέχρι τώρα κάθε ομάδα… έκανε τα δικά της. Και αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση δεν τηρήθηκε μια απόλυτη ενιαία γραμμή στο πώς και πού θα έπρεπε να γίνουν οι έλεγχοι με συνέπεια οι αρχικά αρνητικά δείγματα να μην είναι τόσο βέβαια. Κοινώς να έγιναν κάποια λάθη που να έβγαλαν άπαντες καθαρούς από κορωνοϊό… Επειδή, όμως τα τεστ θα επαναλαμβάνονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σύντομα αναμένεται να φανεί αν όλα πήγαν σωστά, αφού θέλοντας και μη με το πρωτόκολλο όλα οφείλουν να είναι ενιαία σε όλες τις ΠΑΕ.

Αν πάντως, συνυπολογίσουμε τα όσα αυστηρά – δύσκολα περιλαμβάνει για το κάθε τι το υγειονομικό πρωτόκολλο γίνεται αντιληπτό πως στο υφυπουργείο Αθλητισμού αν μη τι άλλο επιθυμούν να διασφαλίζουν, μέσω της επιστημονικής επιτροπής, τη μικρότερη δυνατή πιθανότητα λάθους. Και ο Αυγενάκης σε μια αποστροφή του λόγου του προς γιατρούς είπε ότι «δεν θέλουμε να αποτύχουμε εμείς, όταν η κεντρική κυβέρνηση μας έκανε υπερήφανους και έδειξε το παράδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο».

Ο Αυγενάκης, πάντως, έπεισε τα ιατρικά επιτελείο ότι τίποτα δεν θα είναι δεδομένο και δεν υπάρχει βιασύνη, καθώς πάνω απ' όλα είναι η υγεία και τα πράγματα αναμένεται να πηγαίνουν βήμα βημά με τις οδηγίες της υγειονομικής επιστημονικής επιτροπής της ΓΓΑ.

Μοιραστείτε το: