26/11/2020
Γυναικείο ποδόσφαιρο | Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 - 15:46

Σκάνδαλο Χατζησαρόγλου στο Ποδόσφαιρο Γυναικών με αναδιάρθρωση έκτρωμα!

Το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ και πρόεδρος των πρωταθλημάτων του αθλήματος υποβαθμίζει την Α’ Εθνική για ψηφοθηρικούς προφανώς λόγους και για να ανεβάσει με «φωτογραφικό» τρόπο την ομάδα, που ανήκει στην ΕΠΣ του * Μαζικές αντιδράσεις συλλόγων της πρώτης κατηγορίας

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Απίστευτο κι όμως ελληνικό στην ΕΠΟ της… και καλά εξυγίανσης λίγο πριν το τέλος της θητείας της διοίκησης Γραμμένου! Ο Γιώργος Χατζησαρόγλου, δηλαδή το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας και επικεφαλής του Ποδοσφαίρου Γυναικών βρίσκεται ένα βήμα πριν από ένα πρωτοφανές σκάνδαλο στην ιστορία του εν λόγω αθλήματος.

Το συγκεκριμένο στέλεχος της διοίκησης της ΕΠΟ, που έχει οριστεί ως πρόεδρος της Επιτροπής του Ποδοσφαίρου Γυναικών, είναι έτοιμο να περάσει από το διοικητικό συμβούλιο μια αναδιάρθρωση σκάνδαλο, που υποβαθμίζει πλήρως το ούτως ή άλλως αδικημένο ξεχωριστό και πανέμορφο σπορ…

Κι όλα αυτά αφενός για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους εν όψει των επικείμενων αρχαιρεσιών στην ΕΠΟ, αλλά και για να βολέψει εν τέλει την ομάδα της περιφέρειας του και να την τοποθετήσει στην Α’ Εθνική!

Έτσι με αφορμή την οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ελέω κορωνοϊού, ο Χατζησαρόγλου κατασκεύασε ένα σχέδιο πραγματικό έκτρωμα, το οποίο προβλέπει τη μετατροπή της τωρινής Α’ Εθνικής σε μια μίξη με τη Β’ Εθνική ανεβάζοντας μονομιάς συνολικά 10 ομάδες από τη δεύτερη κατηγορία! Η υπόθεση όμως έχει πολύ ενδιαφέρον και σας την αναλύουμε για να καταλάβετε το μέγεθος της εξόφθαλμής - προκλητικής μεθόδευσης: Η Α’ Εθνική της σεζόν 2019-20, που έληξε άδοξα μετά από 14 αγωνιστικές αριθμεί 12 ομάδες, οι οποίες θα παραμείνουν όλες στην κατηγορία (δεν θα υποβιβαστούν οι τέσσερις τελευταίες όπως προβλεπόταν στην προκήρυξη) και αντί να ανέβουν απλά οι τέσσερις πρώτες των ισάριθμων ομίλων της Β’ Εθνικής ο Χατζησαρόγλου σκαρφίσθηκε το ακόλουθο: Όχι απλά να ανέβουν και οι τέσσερες δεύτερες (έτσι θα είχαμε συνολικά 20 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία), αλλά να κερδίσουν την άνοδο από το παράθυρο η καλύτερη τρίτη και τέταρτη απ’ όλους τους ομίλους της δεύτερης κατηγορίας… Και οι δύο αυτές έξτρα θέσεις υπάρχουν στον 1ο όμιλο (ο μόνος με 10 ομάδες και όχι 8 όπως οι υπόλοιποι) της Β’ Εθνικής, με 4η κατά... διαβολική σύμπτωση τη Δόξα Δράμας 2016, δηλαδή της περιφέρειας Χατζησαρόγλου, στην ΕΠΣ που είναι πρόεδρος!

Για αυτό το χατίρι, λοιπόν, η Επιτροπή Ποδοσφαίρου Γυναικών αποφάσισε το ακόλουθο παράδοξο: Να σπάσει την Α’ Εθνική σε δύο ομίλους τη σεζόν 2020-21 με τον κάθε έναν να έχει από 11 ομάδες (γελάνε και τα τσιμέντα – ούτε τα προσχήματα δηλαδή δεν κρατούν με το πρωτάθλημα να ξεκινά με μονό αριθμό έχοντας κάθε αγωνιστική ένα ρεπό)! Κι αφού ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος να υπάρξει φάιλ φορ με τη συμμετοχή των δύο πρώτων των δύο ομίλων (με γεωγραφικά κριτήρια Βορρά – Νότου) για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των θέσεων 2 και 3, που δίνουν μόρια στις νεαρές ποδοσφαιρίστριες για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Μάλιστα, το πόσο φτιαχτό είναι όλο αυτό το σχέδιο, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι όλο αυτό το… χάλι θα κρατήσει μόνο για ένα χρόνο, αφού προβλέπεται μετά να επανέλθει η Α’ Εθνική σε έναν πάλι όμιλο με 12 ομάδες, καθώς από κάθε όμιλο τη νέα σεζόν θα υποβιβασθούν επτά!

Αυτή η αναδιάρθρωση έκτρωμα, που αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί σκάνδαλο είναι η εισήγηση της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών υπό τον Χατζησαρόγλου προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδριάζει την Παρασκευή 15 Μαΐου και αν περάσει θα υλοποιηθεί!

Ήδη ο χώρος του γυναικείου ποδοσφαίρου είναι ανάστατος με μαζικές αντιδράσεις ομάδων της Α’ Εθνικής, οι οποίες μιλούν για… εκτέλεση του αθλήματος. Ενδεικτικά είτε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας είτε δηλώσεις υπάρχουν ήδη από την Πέμπτη (7/5), που κυκλοφόρησαν οι πληροφορίες του σκανδάλου Χατζησαρόγλου, από Ατρόμητο, Γλυφάδα, Τρίκαλα, Μεσολόγγι και έπεται συνέχεια.

Εξυπακούεται, ότι εφόσον εγκριθεί το έκτρωμα Χατζησαρόγλου συνυπεύθυνοι και συμμέτοχοι στο σκάνδαλο θα γίνουν άπαντες οι σύμβουλοι, που θα το υπερψηφίσουν.

Τέλος, για όσους δεν γνωρίζουν πολλά για τον Γιώργο Χατζησαρόγλου, τους θυμίζουμε την προκλητική τοποθέτησή του «δεν θα αρχίσει το παιχνίδι στην Τούμπα με αυτά που έγιναν στο Καραϊσκάκη…», αναφερόμενος στον αγώνα πρωταθλήματος Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της Ε.Ε. της ΕΠΟ στις 18 Δεκεμβρίου 2019. Διόλου τυχαία, αφού εκτός από τον θεσμικό ρόλο του στην Ομοσπονδία είναι γνωστός για τα αισθήματα που τρέφει στους «ασπρόμαυρους» της Θεσσαλονίκης (αυτό φυσικά είναι δικαίωμα του) και εκλέχθηκε πρόεδρος στην ΕΠΣ Δράμας με τις ευλογίες - υποστήριξη του «Δικέφαλου του Βορρά».

Μοιραστείτε το: