28/05/2020
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Τρίτη 5 Μαΐου 2020 - 21:23

Μονεμβασιώτης: «Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 δεν έχουν χρήματα για να υλοποιήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα»

Ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης είπε ότι οι ΠΑΕ της κατηγορίας ψήφισαν υπέρ των προπονήσεων, για να πάρουν τα χρήματα της ΕΡΤ

Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λίγκας 2 που ψήφισε κατά της έναρξης των προπονήσεων των παικτών σε γκρουπ, με τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη να εξηγεί τη στάση των «κυανόλευκων».

Μιλώντας την Τρίτη (5/5) στο Μetropolis 95,5, o διοικητικός ηγέτης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» τόνισε ότι όταν οι σύλλογοι της κατηγορίας πάρουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα χέρια τους, τότε θα αντιληφθούν ότι δεν έχουν τα λεφτά για να τα υλοποιήσουν.

Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα ανέφερε ότι οι ομάδες ζήτησαν να αρχίσουν οι προπονήσεις, ώστε να πάρουν τα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ.

«H Σούπερ Λίγκα 2 και η Football League έχουν τα γνωστά προβλήματα. Ψήφισαν να γίνει ένα αίτημα στον υπουργό για να δώσει το δικαίωμα να κάνουν ατομικές προπονήσεις, με εξαίρεση τοον Απόλλωνα γιατί έχουμε διαφορετική άποψη. Τους ενδιαφέρει μόνο να δείξουν ότι θέλουν να παίξουν για να πάρουν τηλεοπτικά χρήματα από την ΕΡΤ. Γιατί αν δεν δείξουν ότι θέλουν να παίξουν δεν θα τα πάρουν. Ο Απόλλωνας που δεν έχει να παίρνει δόσεις, έχει συμβόλαιο, αλλά δεν έχει να παίρνει χρήματα, ψήφισε διαφορετικά.

Στη Football League λένε όλοι ότι δεν θέλουμε να παίξουμε, δεν μπορούμε να αγωνιστούμε με αυτές τις συνθήκες. Τα γήπεδά μας είναι ακατάλληλα. Αλλά και αυτοί που θέλουν να παίξουν δεν μπορούν να εγγυηθούν. Η κυβέρνηση μας έχει πει ότι είμαστε σε αναστολή, για ποιο λόγο να κάνουμε ατομικές προπονήσεις με κίνδυνο να νοσήσει κάποιος; Αν οι ομάδες πάρουν τα πρωτόκολλα στα χέρια τους, θα δουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά. Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα 2 δεν έχουν τα χρήματα για να τα υλοποιήσουν. Οι ομάδες παλεύουν με δυσκολία να παίξουν τα ματς της Κυριακής», είπε ο Π. Μονεμβασιώτης.

Επίσης, δήλωσε:

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Απόλλων Σμύρνης μετά τις εξαγγελίες Αυγενάκη: «Ενοχληθήκαμε γιατί ανέφερε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν ξανά στο 7ο στάδιο, δηλαδή, στα μέσα Ιουνίου. Στην ουσία έλεγε κάντε ατομικές προπονήσεις, αλλά ποδόσφαιρο μην περιμένετε μέχρι τις 15-20 Ιουνίου.»

Για το θέμα ασφάλισης των παικτών που έθεσε ο ΠΑΟΚ και την απάντηση Αυγενάκη: «Άρα τι είπε ο κ. Αυγενάκης; Θα πρέπει να ασφαλιστείτε ή εσείς οι ίδιοι ή να σας ασφαλίσει η Λίγκα. Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 δεν έχουν τα χρήματα, ενώ η λίγκα τα φέρνει, επίσης, δύσκολα πέρα. Βλέπετε και οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν πάρει θέση. Η μόνη θέση που έχουν πάρει είναι ότι θέλουμε να παίξουμε. Κανονικά έπρεπε να βγουν πρώτοι και να πουν ότι δεν ρισκάρουμε, δεχόμαστε μείωση συμβολαίου για να πάρουμε και εμείς ένα μέρος της ζημιάς, αλλά δεν τον κάνουν. Σας λέω ότι θα παίξουν πρωταθλήματα που θα τελειώσουν μέσα Ιουλίου.

Δεν θα δεχθούν καμία μείωση γιατί χρειαστεί να παίξουν και τον Ιούλιο. Και κανείς δεν είναι σίγουρος αν θα παιχτεί μπάλα. Είναι υποκριτικός ο ρόλος όλων. Κανείς δεν λέει τι πρέπει να γίνει. Υπάρχουν παράγοντες που είναι καιροσκόποι και πιστεύουν ότι αν παίξουν θα κερδίσουν κάποια πράγματα παραπάνω και παίκτες που κάνουν πολιτική. Θα τεθούν πολλά θέματα, αλλά όταν έρθει η στιγμή να αγωνιστούν. Σύμφωνα με τις επίσημες εξαγγελίες εγώ δεν νομίζω ότι θα ρισκάρει πολύ η κυβέρνηση.

Η κρίσιμη μέρα είναι η αυριανή. Αν πει η κ. Μέρκελ όχι δεν παίζετε να είστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι. Θα επηρεάσει και την ΟΥΕΦΑ η απόφασή της. Αν κάποιοι νοσήσουν στο μέλλον δεν θα τους επηρεάσει; Αυτοί που θέλουν να παίξουν χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. Οι Γερμανοί θα δείξουν τον δρόμο γιατί από τις μεγάλες χώρες πήγαν καλύτερα απ' όλους όσον αφορά τον κορωνοϊό.

Να σας θέσω και άλλα ζητήματα; Θα υπάρχει VAR, θα δουλέψει μετά τον κορωνοϊό. Θα δεχθούν οι μεγάλοι να παίξουν με Έλληνες διαιτητές; Εχουν να βγουν πολλά θέματα μέχρι τότε. Εμείς σαν Απόλλωνας δεν κάνουμε τίποτα. Έχουμε άριστη σχέση με τους παίκτες μας και θα βρούμε λύση για τα χρήματα. Η Λίγκα δεν έχει μιλήσει, μέχρι στιγμής, με τους παίκτες γιατί περιμένει να πάρει κλίμα. Εχουμε μέλλον και εκεί. Και μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές παίζουν στη Σούπερ Λίγκα 2, στη μεγάλη κατηγορία η πλειοψηφία είναι ξένοι».

Μοιραστείτε το: