28/05/2020
Πρωτάθλημα | Κυριακή 3 Μαΐου 2020 - 21:27

Υπέρ της αναδιάρθρωσης οι πρωταθλητές των οκτώ ομίλων της Γ' Εθνικής

Θέλουν κατάργηση Σούπερ Λίγκας 2 και Football League και ενοποίηση σε νέα κατηγορία με δύο ομίλους * Κάλεσαν Λεουτσάκο στην επόμενη τηλεδιάσκεψή τους

Την κατάργηση της Σούπερ Λίγκας 2 και της Football League θέλουν οι πρωταθλητές των οκτώ ομίλων της Γ' Εθνικής, ώστε να ενοποιηθούν οι δύο κατηγορίες σε μία και να προκύψουν δύο όμιλοι, Βόρειος και Νότιος δηλαδή.

Την Κυριακή (3/5), λοιπόν, έγινε η σχετική τηλεδιάσκεψη, με τους προέδρους από Ρόδο, Πανσερραϊκό, Αλμωπό Αριδαίας, Αστέρα Βλαχιώτη, Καλλιθέα, ΑΕΠ Κοζάνης, Πιερικό και Επισκοπή να ζητούν την αναδιάρθρωση, ενώ θα κάνουν νέα τηλεδιάσκεψη την προσεχή Τρίτη (5/5) και κάλεσαν σε αυτή τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας 2-Football League Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Στο κοινό δελτίο Τύπου των οκτώ ομάδων αναφέρονται τα εξής: «Ωριαία και πλέον ήταν τελικά η τηλεδιάσκεψη των οκτώ προέδρων των πρωταθλητριών ομάδων της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Στην τηλεδιάσκεψη έγινε πλήρης αναφορά των ενεργειών ως τώρα για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Ομόφωνα οι ομάδες τάχθηκαν υπέρ της αναδιάρθρωσης:

Α. - Με κατάργηση των δύο επαγγελματικών κατηγοριών Super League 2 και Football League και ενοποίησή τους σε μια κατηγορία των δύο ομίλων που θα δημιουργηθούν με γεωγραφικά κριτήρια (Βόρειος και Νότιος όμιλος) έτσι ώστε να υπάρξει σημαντική μείωση των εξόδων όλων των ομάδων.

Β. - Με θέσπιση κινήτρων στις ομάδες για την στελέχωσή τους με τους περίπου 600 Έλληνες ποδοσφαιριστές και με υποχρεωτική συμμετοχή 15 τουλάχιστον στο ρόστερ τους, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί και η ανεργία στη χώρα.

Γ. - Με πρόβλεψη για τα δύο πρώτα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της νέας κατηγορίας η κατανομή εσόδων στις ομάδες να γίνει με αναλογία 65-35 τοις εκατό υπέρ αυτών που θα προέρχονται από την πρώην Super League 2.

Αποφασίστηκε να προσκληθεί ο πρόεδρος της Super League 2 - Football League κ. Λεουτσάκος σε νέα τηλεδιάσκεψη την προσεχή Τρίτη ενώ ενέργειες για να επιτευχθεί ο στόχος της αναγέννησης του eλληνικού ποδοσφαίρου μέσα από την αναδιάρθρωση αυτή θα γίνουν προς κοινωνικούς, αθλητικούς και πολιτικούς φορείς των νομών που εδρεύουν οι οκτώ ομάδες.

Σημειώνουμε πως στην σημερινή τηλεδιάσκεψη για κάλυψη όλων των νομικών θεμάτων που αφορούν τις πρωταθλήτριες ομάδες της Γ' Εθνικής, παρών ήταν και ο γνωστός δικηγόρος Χάρης Γρηγορίου.

Ομάδες στην τηλεδιάσκεψη 8: ΡΟΔΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ».

Μοιραστείτε το: