28/05/2020
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 - 20:09

Απόλλων Σμύρνης: «Ξεκινάμε προπονήσεις στις 5/5 φανερά και όχι κρυφά όπως άλλοι…»

Με αιχμές κατά του Αυγενάκη αντέδρασαν οι «κυανόλευκοι», που δηλώνουν μπερδεμένοι και περιμένουν εξηγήσεις * Στα πλαίσια της Σούπερ Λίγκας 1 η επιστροφή στο γήπεδο και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς εν δυνάμει θα κληθούν να παίξουν μπαράζ με ομάδα της πρώτης κατηγορίας, αναφέρουν

Άμεσα αντανακλαστικά έδειξε η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για προπονήσεις φυσικής κατάστασης στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1 από την Τρίτη 5 Μαΐου 2020…

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», λοιπόν γνωστοποίησε ότι ξεκινά και εκείνη προπονήσεις, σύμφωνα με τις επιστημονικές επιταγές και τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού την ίδια ημέρα! Κι αυτό διότι εν δυνάμει θα κληθεί να αντιμετωπίζει σε αγώνα μπαράζ ομάδα της πρώτης κατηγορίας, αφού αυτή τη στιγμή ο Απόλλων Σμύρνης είναι δεύτερο στη βαθμολογία της SL2. Mάλιστα, η «κυανόλευκη» ΠΑΕ επισημαίνει ότι αυτή θα κάνει προπονήσεις φανερά και όχι κρυφά όπως άλλοι… Ταυτόχρονα, όμως, στον Απόλλωνα Σμύρνης δείχνουν εμφανώς ενοχλημένοι από τον Αυγενάκη, αφήνουν ξεκάθαρες αιχμές εναντίον του και ζητούν εξηγήσεις, καθώς δηλώνουν μπερδεμένοι με το αν μεταδίδεται ή όχι τελικά ο ιός σε ποδοσφαιριστές, που θα προπονούνται και παράλληλα από το γεγονός ότι αν και είχε ειπωθεί ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις αναμένεται να ανοίξουν τελευταίες εν τέλει ξεκινούν από το πρώτο στάδιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης λίγο πριν από τις 20.00 της Πέμπτης (30/4) αναφέρει τα εξής: «Ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη όσα είπε για την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού λόγω του κορονοϊού.

Ακούσαμε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση και από τον υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο το αναλυτικό πλάνο της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού.

Ακούσαμε ότι στο έβδομο στάδιο αυτού του πλάνου, χρονικά στο τέλος Ιουνίου, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ακούσαμε και όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτισμού Αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης μόνο για ομάδες της Super League 1, στις οποίες επιτρέπεται από την προσεχή Τρίτη 5 Μαΐου, η προπόνηση σε αυστηρώς ολιγομελή τμήματα 6-8 αθλητών.

Μετά από όλα αυτά αδυνατούμε να κατανοήσουμε αν οι αθλητικές εγκαταστάσεις επαναλειτουργούν στο 7ο στάδιο άρσης των μέτρων περιορισμού, δηλαδή μετά τα μέσα Ιουνίου ή την προσεχή Τρίτη. Αν δηλαδή ισχύουν όσα είπαν ο πρωθυπουργός και οι υφυπουργοί στις αρχικές εξαγγελίες σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού ή όσα είπε ο κ. Αυγενάκης.

Μετά από όλα αυτά αδυνατούμε επίσης να κατανοήσουμε αν οι παίκτες σε ολιγομελή τμήματα των 6-8 ατόμων κινδυνεύουν να νοσήσουν ή όχι.

Μετά από όλα αυτά αναζητούμε ποδοσφαιρικό ή επιστημονικό παράγοντα, ο οποίος να μας πει αν μπορούμε να αγωνιστούμε με ασφάλεια ή όχι.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε μόνο σε ομάδες της Super League 1. Να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα μας είναι μια από τις ομάδες της Super League 2 που διεκδικούν την άνοδο και η πιθανότητα να αντιμετωπίσει σε αγώνες κατάταξης (μπαράζ) ομάδα της Super League 1 είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτή. Να αντιμετωπίσει δηλαδή μία ομάδα που ξεκινά προπονήσεις την Τρίτη, 5 Μαΐου.

Για το λόγο αυτό, είμαστε εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να ενημερώσουμε ότι την προσεχή Τρίτη, 5 Μαΐου, η ομάδα μας ξεκινά προπονήσεις σε αυστηρώς ολιγομελή τμήματα 6-8 αθλητών, πάντοτε σε ανοιχτά γήπεδα, με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα, βασισμένα και στα διεθνή δεδομένα.

Οι προπονήσεις θα αφορούν στην επαναφορά της φυσικής κατάστασης των αθλητών, στην ενδυνάμωση και στη βελτίωση ατομικής τεχνικής.

Ελπίζουμε ότι έως τότε, θα βρεθεί ο πολιτικός ή αθλητικός ή παράγοντας που θα έχει σχέση με την υγειονομική προστασία των παικτών μας, για να μας πει τι ακριβώς ισχύει και τι ακριβώς θα πρέπει να πράξουμε από εδώ και στο εξής.

ΥΓ: Η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκδίδεται προκειμένου να γίνει σαφές ότι δική μας πρόθεση είναι η περιφρούρηση των συμφερόντων της ομάδας. Στόχος μας είναι να κάνουμε φανερά αυτό που είπε ο κ. Αυγενάκης, δηλαδή προπονήσεις και όχι κρυφά, όπως άλλες ομάδες αυτό τον καιρό κάνουν».

Μοιραστείτε το: