03/06/2020
ΓΓΑ | Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 - 13:38

Προπονήσεις εντός Μαΐου «βλέπει» ο Αυγενάκης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ξανά ότι η επιστροφή στην αγωνιστική δράση θα εξαρτηθεί από τις συμβουλές των ειδικών

Την πρόβλεψή του ότι τον Μάιο μπορεί να έχουμε σταδιακά επιστροφή στην αγωνιστική δράση επανέλαβε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ξανά ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις συμβουλές των ειδικών, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι πιθανό οι παίκτες να επιστρέψουν στις προπονήσεις περίπου στα μέσα Μαΐου.

«Οι προπονήσεις ποδοσφαίρου εκτιμούμε ότι θα αρχίσουν εντός του Μαϊου. Είμαστε σε καλύτερη μοίρα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, δεν θα τα χαλάσουμε στο τέλος. Το σίγουρο είναι ότι διοργανώσεις με φιλάθλους θα αργήσουμε να δούμε», είπε συγκεκριμένα τη Δευτέρα του Πάσχα (20/4) στο Mega, εξηγώντας ότι οι παίκτες θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες προετοιμασίας πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Γενικότερα για την επιστροφή του αθλητισμού στην κανονικότητα, είπε: ««Καταρχήν  θα περιμένουμε τις συμβουλές των ειδικών και με βάση τις οδηγίες τους θα ξεκινήσουμε σταδιακά όπως θα γίνει και με όλη την κοινωνία και την αγορά, το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μπορέσουν αρχικά οι κορυφαίοι αθλητές μας που έχουν διακριθεί ή περιμένουν να διακριθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μπουν σιγά σιγά στους χώρους προπόνησης.

Για το σκοπό αυτό την Πέμπτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών που είναι μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε συνεργασία με τον κ. Καπράλο. Η μετάβαση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική τόσο για τους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες αθλητές».

Όσον αφορά τους πολίτες και τους χώρους άθλησης-γυμναστήρια, ανέφερε πως δεν μπορεί να ορίσει ημερομηνία και όλα θα ανοίξουν σταδιακά, ενώ προανήγγειλε μια σειρά ψηφιακών εφαρμογών που θα δημιουργήσει το υπουργείο σε συνεργασία με startuppers και οι οποίες θα χρησιμοποιούνται για την άθληση των πολιτών ακόμη και κατ' οίκον, κάνοντας λόγο για «ψηφιακή αναβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επεσήμανε ότι η γραμμή ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ είναι οι διοργανώσεις να ολοκληρωθούν, κάτι που θέλουν και η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα: «Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε, άλλωστε θα περάσουμε και μια διάταξη τις επόμενες ημέρες με την οποία θα μπορεί καθαρά και νόμιμα, να αποφασίσει κάθε ομοσπονδία σε συνεργασία με τη Λίγκα και με το σύνδεσμο επαγγελματιών παικτών της αν θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν το πρωτάθλημά τους».

Άλλωστε, παραδέχθηκε ότι αν δεν ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα, οι ομάδες θα υποστούν οικονομική ασφυξία.

Μοιραστείτε το: