28/09/2020
Ειδήσεις | Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 - 13:19

Τσέφεριν: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η σεζόν»

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ εξήγησε ότι ο αντίκτυπος θα είναι τραγικός για τους συλλόγους

Επιμένει ότι τα πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις πρέπει να ολοκληρωθούν ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ εξήγησε ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να παρθεί οριστική απόφαση για το μέλλον της σεζόν, σημειώνοντας ότι, αν αυτή δεν ολοκληρωθεί, ο αντίκτυπος για τις ομάδες θα είναι τραγικός.

«Προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των φιλάθλων, των παικτών και των προπονητών. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, επομένως θεωρώ πως υπάρχουν επιλογές που μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα σε κάθε χώρα. Ίσως πρέπει να το κάνουμε χωρίς την παρουσία θεατών, αλλά το σημαντικότερο είναι να διεξαχθούν τα παιχνίδια.

Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή, το ποδόσφαιρο θα φέρει χαρά στους ανθρώπους και μία αίσθηση επιστροφής στην ομαλότητα, έστω κι αν χρειαστεί να παρακολουθήσουν τους αγώνες μέσω τηλεόρασης. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ο αντίκτυπος θα ήταν τραγικός για τους συλλόγους και τις λίγκες. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε (σ.σ. τα πρωταθλήματα) πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των αρχών και να περιμένουμε την έγκρισή τους για να επιστρέψουμε στη δράση», εξήγησε στην «Corriere della Sera».

Όσον αφορά τα σενάρια για διεξαγωγή των Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ Αύγουστο, είπε: «Εξαρτάται από το πότε θα επιστρέψουμε στη δράση. Αν συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα. Δεν υπάρχει κάποιο deadline για τους τελικούς. Τα πάντα εξαρτώνται από το πότε θα ξαναπαιχτεί ποδόσφαιρο».

 

Μοιραστείτε το: