29/09/2020
Ελλάδα | Σάββατο 11 Απριλίου 2020 - 13:21

Κλειστά έως τις 27 Απριλίου εμπορικά καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικοί όμιλοι

Και με τη... βούλα πιστοποιήθηκε η παράταση της αναστολής λειτουργίας

Τουλάχιστον μέχρι τις 27 Απριλίου θα ισχύσει το... λουκέτο στα εμπορικά καταστήματα, καθώς δημοσιεύθηκε το Σάββατο (11/4) στο ΦΕΚ η σχετική απόφαση της κυβέρνησης.

Επιπλέον, παρατάθηκε η αναστολή λειτουργίας σε οργανωμένες παραλίες, χιονοδρομικά κέντρα και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως και αθλητικούς ομίλους (πρόκειται γενικότερα για τις αθλητικές ομάδες πάσης φύσεως), ενώ από τα μέτρα εξαιρούνται οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον.

Από την άλλη, επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών, καθώς και όσων εμπορεύονται ακουστικά βαρηκοΐας, αρκεί να υπάρχει πρώτα τηλεφωνική επικοινωνία σε τηλέφωνο ανάγκης που έχει δώσει ο καταστηματάρχης. Κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν και τα καταστήματα στα λιμάνια αλλά και τα αεροδρόμια της χώρας.

Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων δεν απαγορεύεται, οι διοικήσεις τους οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση, κατά την προσέλευση των καταναλωτών, της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. και την ελάχιστη απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ τους, καθώς και του μη σχηματισμού ουράς άνω των 5 ατόμων.

Επίσης δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων απαγορεύεται διά της παρούσας.

Μοιραστείτε το: