03/06/2020
Άλλα αθλήματα | Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 - 16:53

Ζητά άμεση διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ο Α.Σ. ΠΑΟΚ

Έστειλε επιστολή στον Μητσοτάκη και τις αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας

Την άποψη ότι θα πρέπει να διακοπούν όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας σε κάθε άθλημα εξέφρασε ο Α.Σ. ΠΑΟΚ.

Με επιστολή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας επισημαίνει ότι «ο ελληνικός αθλητισμός δεν σταματάει την αγωνιστική περίοδο 2019-20» και πρέπει να έχει και συνέχεια.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του αναφέρει: «Ο ΠΑΟΚ, με βαρύ το αίσθημα ευθύνης, λόγω της δημιουργηθείσας αφόρητης κατάστασης με την κήρυξη πανδημίας λόγω του κορωνοϊού και των συνθηκών πολέμου που αντιμετωπίζει η χώρα μας και όχι μόνο, θεωρώντας την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια ως το υπέρτατο αγαθό πάνω από οτιδήποτε άλλο, προτείνει, την άμεση διακοπή των πρωταθλημάτων όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων θεωρώντας αυτά ως μη γενόμενα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αθλητές πάνω απ' όλα είναι άνθρωποι και ως τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Προς τούτο, καλούμε την ελληνική Πολιτεία να λάβει τα προσήκοντα μέτρα, τα οποία θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-21, με προσανατολισμό πάντα στον ανθρώπινο παράγοντα στους δύσκολους καιρούς τους οποίους βιώνουμε.

Απευθυνόμαστε προσωπικά στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον καλούμε να δώσει τις εντολές στα αρμόδια όργανα προκειμένου να λάβουν άμεσα τις σχετικές πρωτοβουλίες και τις νομοθετικές ρυθμίσεις όπου αυτές χρειάζονται. Καλούμε δε τις οικείες Ομοσπονδίες ανά κλάδο άθλησης να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση, πράττοντας τα αυτονόητα τόσο προς όφελος της υγείας των αθλητών όσο και προς όφελος των σωματείων αφού ο ελληνικός αθλητισμός δεν σταματάει την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Έχει και πρέπει να έχει και συνέχεια...».

Μοιραστείτε το: