28/05/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 - 14:22

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις

H Zαχαράκη σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν θα ανοίξουν ξανά φέτος τα σχολεία

Παρατείνεται μέχρι τις 10 Μαΐου το κλείσιμο των σχολείων ελέω κορωνοϊού και γονείς και μαθητές αγωνιούν για το τι θα γίνει με τη σχολική χρονιά.

Η Σοφία Ζαχαράκη άφησε την Παρασκευή (10/4) ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις, αν και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα σχολεία δεν θα ξανανοίξουν φέτος.

«Στόχος μας είναι να κερδηθούν οι μαθησιακοί στόχοι. Τα παιδιά πρέπει να πάρουν τα περισσότερα από τον δάσκαλο στη φυσική τάξη. Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να καλύψουν τα κενά», είπε στον «Θέμα 104,6».

Όσον αφορά το πώς θα βαθμολογηθούν οι μαθητές, παρέπεμψε στους υπευθύνους των τάξεων λέγοντας ότι «αυτοί γνωρίζουν τα παιδιά».

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η υφυπουργός Παιδείας εξήγησε ότι «πρέπει να καλυφθούν ενότητες που είναι σημαντικές σε γλώσσα και μαθηματικά για να πάνε στην επόμενη χρονιά».

Παρόλα αυτά, τόνισε ότι «δεν υπάρχει ένδειξη ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων όλα όμως εξαρτώνται από το επόμενο χρονικό διάστημα».

Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της σχολικής χρονιάς πέραν της 15ης Ιουνίου. «Λειτουργούμε σε συνάρτηση των συμβουλών των ειδικών, των αναγκών κάλυψης της ύλης αλλά και της ομαλότερης επιστροφής των παιδιών στην τάξη με μέριμνα για την υγεία τους. Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όλα εξαρτώνται από την εβδομάδα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί για την επιστροφή αλλά και τον τρόπο επιστροφής», συμπλήρωσε.

Ερωτηθεία για τον χρόνο, αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής των Πανελληνίων, εξήγησε ότι θα διεξαχθούν «με τον τρόπο που ξέρουμε με τις οδηγίες περί συγχρωτισμού που θα μας δώσουν. Θέλουμε την ημερομηνία πιο κοντά στην προγραμματισμένη ημερομηνία, ιδανικά να έχουν τελειώσει 15 Ιουλίου με απευκταίο σενάριο να πάμε Σεπτέμβριο».

Μοιραστείτε το: