28/05/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 - 12:11

Στη Λάρισα Τσιόδρας και Χαρδαλιάς, σε καραντίνα και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο

Μετά τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε οικισμό των Ρομά

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λάρισα, καθώς έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 20 κρούσματα κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά, ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (10/4), ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο ο Σωτήρης Τσιόδρας μεταβαίνον με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής στην πόλη την Παρασκευή. Στο κλιμάκιο συμμετέχουν ακόμα ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου και το συνοδεύει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα έχουν σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό και το δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη.

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά, καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας στην οποία έχει μπει ο οικισμός μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η συλλογή δειγμάτων από τον οικισμό, ενώ, όπως έγινε γνωστό, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας.

Κι αυτό γιατί από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Μοιραστείτε το: