05/06/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 - 00:00

Τσίπρας: «Αδιανόητο να βγουν σπίτια στο σφυρί μέσα στην κρίση του κορωνοϊού»

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για να προστατευθεί η πρώτη κατοικία μέχρι το τέλος του έτους

Πρόταση για την παράταση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2020 κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή την Πέμπτη (9/4).

Για το θέμα πήρε θέση, με ανάρτησή του στο facebook, o Aλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού να δεχθεί την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέροντας ότι είναι αδιανόητο τη δεδομένη χρονική στιγμή να βγουν σπίτια στο σφυρί.

«Εδώ και μήνες καλούμε την κυβέρνηση να παρατείνει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο λήγει στο τέλος Απριλίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα. Η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική μέσα στην κρίση του κορωνοϊού.

Είναι αδιανόητο να καλούμε τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και την ίδια ώρα η κυβέρνηση να βγάζει στο σφυρί τα σπίτια ανθρώπων που μέσα στην κρίση δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Ανθρώπων που είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 50% με τη σφραγίδα του κ. Βρούτση, που βγήκαν σε αναστολή εργασίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης, που οδηγούνται κατά χιλιάδες στην ανεργία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα πρόταση για παράταση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν δεν έχει καμία δικαιολογία. Να έρθει στη Βουλή και να ψηφίσουμε όλοι μαζί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Μοιραστείτε το: