03/06/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 - 18:14

ΕΠΟ: Αναστολή προστίμων και προσφυγών μέχρι 30/9 & 30/6 αντίστοιχα!

Μπαίνουν και Ομοσπονδία και SL2 - FL στην τεχνοκρατική καταγραφή της οικονομικής ζημιάς λόγω κορωνοϊού * Θα καταβληθούν στο ακέραιο οι μισθοί των υπαλλήλων της ΕΠΟ * Η τυπική επ' αόριστον αναβολή στις ρεβάνς των ημιτελικών Κυπέλλου * Και η ΦΩΤΟ της τηλεδιάσκεψης

Με τηλεδιάσκεψη διεξήχθη το συμβούλιο της ΕΠΟ το μεσημέρι της Πέμπτης (9/4). Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ελέω της έκτακτης και πρωτόγνωρης κατάστασης ελέω κορωνοϊό να υπάρξει αναστολή όλων των πρόστιμων και προσφυγών μέχρι τις 30 Αυγούστου και τις 30 Ιουνίου 2020 αντίστοιχα.

Επίσης η Ε.Ε. πέρασε την πρόταση για να μπουν τόσο η ΕΠΟ όσο και η Σούπερ Λίγκα 2 και η Football League στην τεχνοκρατική καταγραφή της οικονομικής ζημιάς εξαιτίας της πανδημίας, κίνηση, που ήδη έκανε η Σούπερ Λίγκα 1.

Παράλληλα αποφασίσθηκε η εξουσιοδότηση του υπεύθυνου του τμήματος αδειοδοτήσεων, Γιώργο Δημητρίου ώστε να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες επιτροπές της ΟΥΕΦΑ ώστε να αλλάξουν προς το χαλαρότερο των τιμωριών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Από εκεί και πέρα, έπειτα από πρόταση του Βαγγέλη Γραμμένου με ψήφους 16-1 θα πληρωθούν οι μισθοί (Μαρτίου - Απριλίου) στο ακέραιο των υπαλλήλων της ΕΠΟ. Δηλαδή πέραν του επιδόματος των 800 ευρώ η διαφορά θα καλυφθεί από την Ομοσπονδία.

Μειοψήφησε εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας 1 και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, ο οποίος ζήτησε ο μισθός να καλυφθεί στο ακέραιο μόνο για όσους λαμβάνουν μέχρι 3.000 ευρώ μηνιαίως. 

Τέλος, όπως είναι λογικό, αποφασίστηκε η επ' αόριστον αναβολή στις ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα ματς Άρης - ΑΕΚ και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ ήταν προγραμματισμένα για τις 22 και 23 Απριλίου, αλλά είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν σε αυτές τις ημερομηνίες.

Η ΕΠΟ στην επίσημη ενημέρωση της ανάφερε τα εξής (μαζι με ΦΩΤΟ από την τηλεδιάσκεψη - ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ είναι η ένθετη): «Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή εξέτασε διεξοδικά την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση που εξελίσσεται στον χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, μετά την πανδημία του covid-19 που έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αναστολή του συνόλου των εθνικών και διεθνών αγωνιστικών διοργανώσεων συλλόγων και εθνικών ομάδων, καθώς και τις επακόλουθες συνέπειες στη λειτουργία του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και αποφάσισε ομόφωνα:

Α) Τη λήψη μέτρων στήριξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου:

Αναστέλλονται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 η ισχύς του άρθρου 11, παράγραφος 6 του Κανονισμού Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών και μέχρι τις 30 Αυγούστου 2020 η πάσης φύσεως υποχρέωση πληρωμών των Π.Α.Ε. και επαγγελματικών λιγκών προς την Ε.Π.Ο.

Εξουσιοδοτήθηκαν η Διεύθυνση Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. να ολοκληρώσει τη διαβούλευση με την UEFA αναφορικά με την αναπροσαρμογή των κριτηρίων αδειοδότησης και το νέο πλαίσιο ποινών σε περίπτωση μη αδειοδότησης, καθώς και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο., προκειμένου να επικυρώσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης από την Super League 1, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τις ποινές που θα επιβάλλονται σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων αδειοδότησης.

Β) Την επ' αόριστον αναβολή των επαναληπτικών αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, οι οποίοι είχαν προγραμματισθεί να διεξαχθούν στις 22 και 23 Απριλίου, λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται με αποφάσεις της Πολιτείας, κατά της εξάπλωσης του covid-19».

Μοιραστείτε το: