28/05/2020
ΓΓΑ | Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 - 13:28

Προετοιμασμένο το Υφυπουργείο Αθλητισμού αν χρειαστούν αλλαγές στους κανονισμούς των διοργανώσεων λόγω κορωνοϊού

Υπάρχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση για τυχόν τροποποιήσεις στα όσα ισχύουν σε επίπεδο διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων

Τα πάνω κάτω έχει φέρει ο κορωνοϊός στον αθλητισμό και παραμένει άγνωστο το πότε και πώς θα ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, πάντως, είναι έτοιμο για παν ενδεχόμενο.

Όπως ξεκαθαρίζεται, ήδη έχει ετοιμάσει νομοθετική διάταξη που θα επιτρέπει την τροποποίηση των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, όλων των αθλημάτων άμεσα.

Όπως επισημαίνεται, η εκάστοτε Ομοσπονδία είναι υπεύθυνη για τις τροποποιήσεις, πάντα, όμως, σε άμεση συνάρτηση με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΓΓΑ: «Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι κάθε απόφαση σχετική με το αν, πότε και πώς θα ολοκληρωθούν τα πάσης φύσεως πρωταθλήματα στη χώρα, δεν μπορεί να είναι μονομερής, αλλά απόφαση συναινετική και συλλογική όλων των εμπλεκομένων φορέων σε αυτά (Ομοσπονδίες, Λίγκες, Σύνδεσμοι αθλητών). Φυσικά, σε άμεση συνάρτηση με την εξέλιξη του αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό και σε πλήρη συμμόρφωση προς τις γενικότερες σχετικές οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Σε κάθε περίπτωση, το Υφυπουργείο έχει ετοιμάσει για να “περάσει” νομοθετική διάταξη, η οποία θα επιτρέπει την τροποποίηση των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, όλων των αθλημάτων (ομαδικών και ατομικών), καθώς και των προκηρύξεων αυτών, με άμεση ισχύ από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κατ’ εξαίρεση και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ισχύουσας απαγορευτικής διάταξης.

Αυτές οι τροποποιήσεις των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων αποφασίζονται, κατά περίπτωση, από την εκάστοτε διοργανώτρια αρχή κάθε πρωταθλήματος.

Με σεβασμό στα όργανα, με πραγματική διάθεση συνεργασίας και σε πνεύμα αλληλεγγύης, όπως μας επιβάλλει η περίοδος που διανύουμε».

Μοιραστείτε το: