31/05/2020
Αγγλία | Τρίτη 7 Απριλίου 2020 - 00:00

Έσβησε τη φωτιά στην κόντρα της με τους οπαδούς η διοίκηση της Λίβερπουλ

Ο κόσμος αντέδρασε έντονα στην απόφαση να μπουν οι εργαζόμενοι των «κόκκινων» σε υποχρεωτική άδεια με κύρια πληρωμή τους από το κράτος και οι ιθύνοντες την πήραν πίσω

Aναταραχή υπήρξε στο εσωτερικό της Λίβερπουλ τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η οποία φαίνεται ότι εκτονώνεται πια.

Η διοίκηση των πρωταθλητών Ευρώπης, λοιπόν, αποφάσισε αρχικά να θέσει σε υποχρεωτική άδεια το διοικητικό προσωπικό και το κύριο μέρος του μισθού των εργαζομένων να καλυφθεί από το κράτος ως συνέπεια της πανδημίας του κορωνοϊού στα οικονομικά της ομάδας.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών των «κόκκινων» αντέδρασε έντονα σε αυτή την ενέργεια, με τον εκτελεστικό διευθυντή Πίτερ Μουρ να αναγνωρίζει τη Δευτέρα (6/4) ότι έκανε... φάουλ η διοίκηση και να αναφέρει ότι δεν θα εφαρμοστεί τελικά αυτή η απόφαση.

«Υπήρξαν διάφορα σενάρια για το πώς θα αντιμετωπίζαμε αυτή την κρίση: Να καταφύγουμε στο κυβερνητικό πρόγραμμα βοήθειας, το οποίο πληρώνει το 80% του μισθού και να εγγυηθούμε ως σύλλογος το 20%. Να καταφύγουμε στο κυβερνητικό πρόγραμμα βοήθειας, εγγυώμενοι να επιστρέψουμε αργότερα τα χρήματα. Και τρίτο, να ψάξουμε εναλλακτικές λύσεις για να καλύψουμε τα κόστη του διοικητικού προσωπικού.

Είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα αυτής της έρευνας και των εσωτερικών συζητήσεων σε διάφορα επίπεδα του συλλόγου που αποφασίσαμε τελικά να ψάξουμε εναλλακτικές λύσεις, παρά την διαθεσιμότητά μας για να κάνουμε αίτηση για το κυβερνητικό πρόγραμμα βοήθειας.

Πιστεύουμε ότι καταλήξαμε σε ένα εσφαλμένο συμπέρασμα την περασμένη εβδομάδα όταν ανακοινώσαμε ότι είχαμε πρόθεση να μπούμε στο κυβερνητικό πρόγραμμα βοήθειας για το διοικητικό προσωπικό λόγω της διακοπής της Πρέμιερ Λιγκ και ειλικρινά είμαστε μετανιωμένοι γι' αυτό.

Οι προθέσεις μας ήταν, και πάντα είναι, να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία για όλο το εργατικό προσωπικό από τυχόν οικονομικές απώλειες σε αυτή την πρωτοφανή εποχή.

Γι' αυτό και δεσμευόμαστε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να λειτουργήσουμε όσο δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικά παιχνίδια, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα καταφύγουμε στο πρόγραμμα κυβερνητικής βοήθειας», αναφέρεται στην ανοικτή επιστολή του Π. Μουρ.

Μοιραστείτε το: