31/05/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 - 23:19

Έτσι θα στηρίξει τους Δήμους το υπουργείο Εσωτερικών

Τι προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη Θεοδωρικάκου με την ΚΕΔΕ

Τηλεδιάσκεψη με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ και τους επικεφαλής των παρατάξεων είχε τη Δευτέρα (6/4) ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, γνωστοποιώντας ότι θα υπάρξει επιτάχυνση διαδικασιών για προσλήψεις στους Δήμους και ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τη λειτουργία τους αυτή την κρίσιμη περίοδο με την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις είναι οι εξής:

- Διευκολύνει την επιστροφή της προκαταβολής που θα λάβουν οι Δήμοι από τους ΚΑΠ, λόγω αδυναμίας είσπραξης ανταποδοτικών τελών μέσω της ΔΕΗ, σε 18 έως 72 δόσεις.

- Βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να «παγώσουν» κατ’ αρχήν για ένα τρίμηνο οι δόσεις των δανείων των Δήμων.

- Ανακοινώνει, στο τέλος της εβδομάδας, το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση.

- Έχει ζητήσει από το ΑΣΕΠ να επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε μέσα στον Απρίλιο να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κάλυψη των περίπου 3.000 θέσεων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Παράλληλα ζήτησε από την ΚΕΔΕ να πιέσει τους δήμους που δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία για την πληρωμή του προγράμματος, να το πράξουν το συντομότερο, ως αναγνώριση της βοήθειας που προσφέρουν αυτήν την κρίσιμη περίοδο οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

- Σε πλήρη συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση προωθείται η ολοκλήρωση, το συντομότερο δυνατόν, των διαδικασιών για την πρόσληψη των 36.000 εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, ώστε να συμβάλλουν κι αυτοί στην λειτουργία της Αυτοδιοίκησης αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

«Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση μόνο μέσα από το πλεόνασμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, ενότητας και εθελοντισμού που υπάρχει ως ισχυρό ρεύμα μέσα στον ελληνικό λαό και το οποίο θέλουμε να το αξιοποιήσουμε στο σύνολο των δράσεων που αναπτύσσουμε», είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βιώνει τη δυσκολότερη εποχή μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπισή της μπορεί να διαδραματίσει η Αυτοδιοίκηση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις solidaritycity και solidarityanimal που αναπτύσσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Μοιραστείτε το: